TMGL STEP 2: Papou blijft aan kop, Scrapie 7e

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met de Trackmania Grand League (TMGL) biedt Trackmania (2020) zijn eerste officiële competitie aan sinds de release van het spel in juli. De Brit Pac won de tweede etappe.

TMGL in het kort

Het op 13 september gelanceerde toernooi, dat uit zestien internationale spelers bestaat, loopt zes weken lang in een “regular season”, met slechts acht piloten die de play-offs zullen halen. Zij zullen zich aansluiten bij de top acht van de Open Grand League, de zustercompetitie van de Trackmania Grand League, die toegankelijk is voor het grote publiek.

In de praktijk wordt elke fase van de TMGL op zes verschillende circuits in een “Lap”-modus betwist. Concreet betekent dit dat de spelers op elk circuit zo snel mogelijk zes ronden moeten afleggen om het maximale aantal punten te verzamelen.

God saves the Queen

De tweede etappe van de TMGL vond afgelopen zondag plaats. Na een eerste etappe, gewonnen door de Fransman Papou, benaderde een aantal grote namen uit de Trackmania-wereld deze tweede wedstrijd met de plicht om te presteren, op straffe van een positie in het midden van het klassement.

Massa en CarlJr reageerden eerst. Als respectievelijk dertiende en zesde veroverden de Duitse speler van de organisatie BIG en de Canadees van Solary een podiumplek op de eerste twee maps. Dat was zonder te rekenen op de opmars van Gwen, een jong fenomeen van amper zestien jaar oud en speerpunt van het Gameward-team, die een stevig tempo oplegde om de overwinning op de volgende run te behalen.

Het tweede deel van de wedstrijd zag Papou, de leider in het kampioenschap, tijdelijk opdoemen op de vierde map, vooraleer hij in de laatste twee manches instortte tegen een hardnekkige Gwen, die op de voet gevolgd werd door de Brit Pac.

Het was uiteindelijk de MnM-speler die zijn stempel drukte op de laatste ronden van het laatste circuit en de eindzege binnenhaalde door vier tienden van een seconde voor Massa te finishen.

Aan Belgische kant eindigde Scrapie na een zeer solide derde plaats in etappe één als 14de en zakt hij naar de zevende plaats in het algemene klassement.

Papou blijft aan de leiding, gevolgd door Pac. Spam, de Nederlandse speler van het Alliance-team, maakt de top drie compleet.

Een (te) streng puntensysteem?

Hoewel het format van deze TMGL op zich niet nieuw is, heeft het puntensysteem aan het einde van deze tweede fase opnieuw een aantal vragen doen rijzen.

Concreet verliezen de spelers die buiten de top acht staan na de laatste twee circuits alle punten die ze tijdens de wedstrijd hebben verdiend. In theorie kan de leider dus in het klassement zakken in het geval van een slechte prestatie in een van de laatste twee rondes.

Hoewel dit systeem ontegensprekelijk een dimensie van onvoorspelbaarheid aan de show toevoegt, vormt het ook een extra moeilijkheid voor de spelers, die door sommige waarnemers als “oneerlijk” wordt omschreven.

Regelmaat en mentale sterkte zullen daarom meer dan ooit van belang zijn voor de derde etappe, die gepland staat voor komende zondag om 20u.

© Nadeo

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top