De Lakers trekken aan het langste eind tegen Denver

Sport | Dankzij een driepunter van Anthony Davis op de buzzer hebben de LA Lakers het nipt gehaald van Denver (105-103), waardoor ze nu met 2-0 leiden in de finale van de Western Conference. De mannen uit LA zijn nu nog maar twee winsten verwijderd van de NBA-finale, die ze al sinds 2010 aan zich moeten laten voorbijgaan.

De ploeg uit Californië had de tweede match zo goed als de hele tijd onder controle en telde in het derde kwart nog een voorsprong van zestien punten. Toch kwamen de Nuggets op zeven minuten van het einde terug. Maar, in tegenstelling tot hun fantastische comeback in de vorige reeks tegen de Clippers, kon de ploeg uit Denver het niet afmaken. Aan het einde van een hels laatste kwartier kregen ze een klap waar ze niet van konden terugkomen.

Anthony Davis, missing link

De Lakers bleken al van aan het begin van de wedstrijd de bovenhand te hebben. Nu ze met 2-0 achter staan, zal het voor Denver geen sinecure zijn om ook die andere ploeg uit Los Angeles tot hun slachtoffers te rekenen. In het bijzonder de sterspeler Anthony Davis maakt de Nuggets het leven zuur. In zijn eerste seizoen in Californië laat de vleugelspeler meteen zien waarom de Lakers hem absoluut uit New Orleans wilden wegrukken. Met een gemiddelde van 27,9 punten, 10,9 rebounds, 4,1 assists en 1,5 blocks lijkt de eerste Conferencefinale een eitje voor de speler.

Denver heeft klaarblijkelijk niet de juiste wapens in huis om de man uit Chicago te stoppen. Hij scoorde maar liefst 31 punten. LeBron James zorgde voor 26 van de andere punten, vooral dan in het eerste kwart. Daar huist de grote kracht van het team: de twee sterren die op elk moment de leidende rol kunnen opnemen. De derde match, die voor Denver cruciaal wordt, wordt woensdag om 3u ’s nachts gespeeld.

Een enkele misser voor Miami?

Aan de andere kant van het continent heeft Boston de reeks wedstrijden tegen Miami nieuw leven ingeblazen door zaterdag met 117-106 te winnen in de derde wedstrijd van de finale van de Eastern Conference. De Celtics moesten wel winnen en vertrouwden daarvoor op Kemba Walker (21 punten), Marcus Smart (20 punten), Jaylen Brown (26 punten) en Jayson Tatum (25 punten, 14 rebounds), die allemaal meer dan twintig punten scoorden.

The Heat heeft nog steeds de leiding met twee overwinningen tegen één. Om die ene overwinning te halen moest Boston de hele wedstrijd bij de les blijven. Boston nam de hele wedstrijd lang de touwen in handen en bouwde een voorsprong van twintig punten op voor het laatste kwart. Miami liet niet los en kwam terug tot vijf punten achterstand, maar moest het uiteindelijk toch afleggen. Bam Adebayo, die uiteindelijk 27 punten en 16 rebounds optekende, Tyler Herro (22 punten) en Jimmy Butler (17) zullen donderdag om 14u30 ongetwijfeld alles op alles zetten om hun kwalificatie voor de NBA-finale te verzekeren en, wie weet, LeBron James in de finale tegemoet te komen.