Mikautadze scoort zesde goal in vierde duel: geen enkele andere 1B-prijsschutter komt in de buurt

Challenger Pro League | Georges Mikautadze scoorde zaterdag tegen Union Sint-Gillis al zijn zesde goal in vier duels. Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de Fransman dat gemiddelde aan zal kunnen houden, maar Mikautadze heeft toch al een mooie bonus op de strafste prijsschutters die de voorbije jaren schitterden in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nochtans waren er de voorbije jaren ook wel wat spelers die meteen goed bij schot waren in het begin van de competitie. Zo scoorde Yannick Aguemon (OHL) in 2017-2018 meteen 4x in de eerste vier competitieduels. Nadien viel hij wel wat stil, maar toch slaagde hij erin om het seizoen af te sluiten als medetopschutter (10 goals).

Ook Youssoufou Niakaté (Union) nam in 2018-2019 een vliegende start met vier goals in evenveel duels. Maar ook hij wisselde goede met minder goede periodes af. Hij strandde dat seizoen uiteindeiljk op een gedeelde derde plaats in de topschutterslijst met 13 competitiegoals.

De spitsen die de meeste goals maakten in onze competitie begonnen iets gematigder aan hun race naar de topschutterstitel. Vorig jaar zat Thomas Henry (OHL) na vier matchen aan drie goals en het seizoen daarvoor begon Leonardo Rocha (Lommel) aan hetzelfde tempo. Beiden kroonden zich later tot topschutter.

En dan is er natuurlijk nog Dylan De Belder. De huidige spits van SK Deinze scoorde in 2016 - 2017 maar liefst 21 competitiegoals voor Lierse SK en is daarmee nog altijd de vlotst scorende 1B-speler binnen één seizoen. Toch begon De Belder niet meteen flitsend. In zijn eerste vier duels scoorde hij welgeteld 1x om dan in de drie daaropvolgende matchen wel vijf ballen in het mandje te leggen.

Dus zelfs als Mikautadze in zijn volgende drie duels niet zou scoren, dan zou hij halfweg de eerste ronde nog steeds hetzelfde gemiddelde halen dan De Belder. Toch is het afwachten of de jonge spits zijn doelpuntenproductie op peil kan houden. Gezien zijn jeugdige leeftijd lijkt een terugval vroeg of laat in het seizoen best mogelijk, maar voorlopig voetbalde de Fransman toch al een mooie bonus bij elkaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top