Niet gefloten strafschop zorgt voor frustraties bij RWDM: "Iedereen had handspel gezien... behalve de ref" (video)

Sport | RWDM liep vrijdagavond tegen een derde opeenvolgende nederlaag aan. De Brusselaars verloren in eigen huis met 0-1 van Lommel SK, maar hadden zelf wel voldoende kansen om minstens één tegentreffer te scoren. Toch waren het niet de gemiste kansen die na de match voor de meeste frustraties zorgden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tien minuten voor tijd had RWDM namelijk een strafschop moeten krijgen na handspel van Lommelaar Jonathan Hendrickx. De rechterflankverdediger duwde de bal met zijn hand weg vanop de achterlijn, maar terwijl heel RWDM om een strafschop schreeuwde lieten scheidsrechter Arthur Denil en zijn assistenten gewoon verder spelen.

Coach Laurent Demol liet zijn frustraties de vrije loop en liep prompt tegen een gele kaart aan. Maar na de match had de coach zich nog steeds niet berust in het voorval. "Er werd ons een loepzuivere strafschop ontnomen", zuchtte hij in Het Laatste Nieuws. "Iedereen in het stadion had gezien dat die speler van Lommel vrijwillig de bal met zijn hand uit het doel had geslagen, behalve de scheidsrechter. Als de ref met nog tien minuten te spelen de bal op de stip had gelegd en de speler in kwestie had uitgesloten, dan had de uitslag er wellicht anders uitgezien hebben. Immers, in het laatste kwartier hebben we quasi constant in en rond de grote rechthoek van Lommel gekampeerd.”

Ook voorzitter Thierry Dailly had maar weinig begrip voor de beslissing van de scheidsrechter. “Profclubs worden strenge voorwaarden opgelegd. Ik heb daar geen moeite mee. Maar dan mag je toch aannemen dat de scheidsrechters minstens even professioneel handelen. Dat niemand van het scheidsrechterkorps vrijdag dat overduidelijk handspel gezien heeft, is mij een raadsel. Jammer dat er geen VAR aanwezig was.”

Hieronder kan u de fase zelf beoordelen.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top