Deze beroemdheden zijn reeds actief in de esports-wereld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tony Parker

Terwijl Tony Parker vooral bekend staat om zijn prestaties op een basketbalveld, is hij ook steeds meer gerenommeerd vanwege zijn interesse in videospelletjes en esports. In 2019 ging de Tony Parker Adéquat Academy een samenwerking aan met het LDLC-team. Het doel? Strijden tegen schooluitval, een terugkerend fenomeen onder jonge professionele spelers of aspirant-professionals. Daarom werd aan het begin van het schooljaar 2019 een esports-cursus gelanceerd die academici de mogelijkheid biedt om een esports-opleiding te volgen, die wordt aangeboden door professionals uit de organisatie uit Lyon, en ook om een meer conventionele opleiding te volgen.

En als het niet gaat om het openen van een trainingscentrum, maar om het spelen, dan is de sporter ook aanwezig. Na het opstarten van een Twitch-kanaal tijdens de lockdown nam Tony Parker deel aan toernooien die één keer per week doorgingen op de game F1. Na een paar uitwisselingen lijkt het erop dat de vibe goed zit tussen hem en de Franse gamer Gotaga. Een samenwerking tussen beide heren zou trouwens uit de grond gestampt worden. We wachten op meer informatie.

Thibaut Courtois

Het lijkt erop dat, wanneer de octopus eens niet tussen zijn palen stond, hij een positieve kijk heeft ontwikkeld op esports-competities. Op initiatief van het Engelse esports-team Veloce werden de eerste twee races van het officiële F1-circuit online gehouden. De initiatieven van online toernooien vermenigvuldigden zich tijdens de lockdown, wat met jolijt werd onthaald door de Belg. Niets officieels, maar het was een kans voor de speler om te laten zien dat, zelfs als het een stuurwiel is dat de bal vervangt, hij in staat is om wonderen te verrichten. In de acht georganiseerde wedstrijden wist onze nationale doelman een elfde plaats (zijn beste prestatie) te bemachtigen en eindigde hij zelfs voor Charles Leclerc, ook een echt competitiebeest.

Wanneer hij niet aan het stuur van zijn virtuele Formule 1-wagen zit, houdt de keeper zich bezig met het vermaken van zijn publiek op het Twitch-kanaal dat hij heeft gecreëerd. Naast zijn liefde voor het spel en de competitie lijkt hij esports te zien als een bloeiende sector. Hoewel het voetbalseizoen hem niet meer zo vaak toelaat om te oefenen, werd hij op 1 juli aandeelhouder van de Spaanse organisatie DUXGaming.

Gaël Monfils

De Franse atleet is altijd al een fan geweest van esports, vooral van de competities op Hearthstone en Counter-Strike. Verrassender is dat de tennisser, die bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, een kleine guilty pleasure heeft: Lords Mobile, een spel voor de smartphone. Hij stond zelfs een tijdje op de eerste plaats van de Franse ranglijst en had geen enkele moeite om de topspelers uit het universum het vuur aan de schenen te leggen. Aan L’Equipe bevestigde hij zelfs dat hij een project met betrekking tot esports op poten wil zetten. Voor de sportman is esports een sportieve categorie op zichzelf en hij is vol lof over de spelers, of dat nu op Twitter is of in de chat van de vele lives op Twitch die hij bekijkt. Niet zo lang geleden is de speler ook aan de andere kant van de camera gaan staan om dichter bij de Franse streamer Domingo te komen.

Gerard Piqué

Nog een sportpersoonlijkheid in de lijst. Gerard Piqué is niet iemand die de dingen halfweg stopzet. Reeds twee jaar geleden kondigde de voetballer aan dat hij een belangrijke league binnen esports wilde creëren rond het spel PES. Na twaalf lange maanden wachten zag het project eindelijk het licht. Zes teams moesten het in één seizoen van negen speeldagen tegen elkaar opnemen. Barcelona, partner van de game en de club van het hart van de verdediger maakte deel uit van het spel. Helaas moest de competitie halverwege stopgezet worden vanwege de beperkingen die Covid-19 met zich meebracht. De competitie, georganiseerd in samenwerking met Konami, het bedrijf dat het voetbalsimulatiespel uitbrengt, wordt naar verwachting volgend seizoen hervat.

Crédits: KONAMI

Will Smith

Met een collectief van investeerders slaagde de Amerikaanse acteur er in april 2019 in om een totaal van 46 miljoen dollar te pompen in het Koreaanse team Gen G. Met de fondsenwerving werden de financiën van de organisatie, die zeer aanwezig is op League of Legends en Overwatch, geconsolideerd en werd de ontwikkeling van teams op nieuwe franchises mogelijk gemaakt. Het is een mooi voorbeeld voor degenen die het nog steeds moeilijk vinden om te geloven dat de esports-industrie booming is en nog steeds een mooie toekomst voor zich heeft.

© Tony Parker Adéquat Academy

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top