De play-offs van dit NBA-seizoen nemen een onverwachte wending. Tot ieders verbazing hebben de Denver Nuggets zich tegen de Clippers onverslaanbaar getoond en zullen ze het opnemen tegen de Lakers in de finale van de Western Conference. In het oosten kreeg Miami Heat de bovenhand tegen de Boston Celtics in een duel dat onverwacht, maar veelbelovend was.
Sportresultaten zijn notoir onvoorspelbaar, dat weet elke sportfan. En de NBA play-offs zijn daar geen uitzondering op. Nog maar eens is bewezen dat de kansberekeningen van de bookmakers niet altijd hout snijden.
 
Gisteren presteerden de Denver Nuggets spectaculair door het in game zeven te halen van de LA Clippers. Ze moesten terugkomen van een 3-1 achterstand in de reeks en moesten dus de drie volgende slagen binnenhalen om de finale te bereiken. Voor de rust bleven de Nuggets op achterstand, maar ze vonden een tweede adem en gingen erop en erover. Voor het eerst sinds 2009 keren ze terug naar de finale van de Conference, waar ze tegenover de LA Lakers komen te staan.
 
Denver heeft hoop in het duo Nikola Jokic-Jamal Murray, dat in de wedstrijd tegen de Clippers essentieel bleek. De mannen van Michael Malone hebben al heel wat tijd op het parket doorgebracht, maar puur op karakter zouden ze wel eens vleugels kunnen krijgen.
 
Toch zullen de Lakers als favorieten aan de wedstrijd beginnen. Ze veegden de Houston Rockets de mantel uit met een 4-1 in de tweede ronde en tellen onder andere de superster LeBron James in hun rangen, die meer dan genoeg ervaring heeft op dit niveau. Maar in de eerste twee rondes lieten de Lakers de eerste game telkens aan hun tegenstanders. Die fout maak je beter niet tegen Denver, want zij hebben al bewezen dat ze tot veel in staat zijn.
 
Een onverwacht, maar veelbelovend duel in het Oosten
 
Afgelopen donderdag hebben de Boston Celtics de titelverdediger Toronto Raptors uitgeschakeld, al duurde het tot de zevende game om het pleit te winnen. De grootste verrassing kwam van Miami Heat. De ploeg uit Florida heeft zijn reputatie flink opgekrikt door tegenstander en topfavoriet Milwaukee Bucks uit te schakelen. Die ploegen staan nu tegenover elkaar.
 
De eerste wedstrijd werd afgelopen nacht gespeeld en zoals verwacht zitten de scores dicht opeen met 117-114. De Heat heeft in de verlengingen de victorie in de wacht gesleept, dankzij een ervaren ploeg gedragen door Goran Dragic, Jimmy Butler en Bam Adebayo. Tegen het jonge talent van de Celtics hebben ze hun verdedigende kwaliteiten boven kunnen halen.
 
Boston spaarde nochtans geen moeite. All-Star Jayson Tatum scoorde dertig punten en ook Marcus Smart liet van zich horen. Maar aan het sensationele einde van de wedstrijd ging de Heat met het voordeel lopen.
 
Beide teams in deze halve finale lijken sterk op elkaar. Beiden hebben een robuust team met sterke verdedigingslinies en strategische coaches. De serie wordt op details beslist en zou wel eens kunnen eindigen met een game zeven.
 
Volg de Conference Finals live op Eleven. Alle Eleven zenders zijn beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus.
 

Woensdag 16/9
Boston Celtics 114 - 117 Miami Heat (Game 1)

Vrijdag 18/9
Boston Celtics 101-106 Miami Heat (Game 2)

Zaterdag 19/9
LA Lakers 126 - 114 Denver Nuggets (Game 1) 
 
Zondag 20/9
Miami Heat 106 - 117 Boston Celtics (Game 3)
 
Maandag 21/9
LA Lakers 105 - 103 Denver Nuggets (Game 2)
 
Woensdag 23/9 om 3u00
Denver Nuggets 114 - 106 LA Lakers (Game 3) 

Donderdag 24/9
Miami Heat 112 - 109 Boston Celtics (Game 4)

Vrijdag 25/9 
Denver Nuggets 108 - 114 LA Lakers (Game 4) 

Zaterdag 26/9
Boston Celtics 121 - 108 Miami Heat (Game 5) 

Zondag 27/9
LA Lakers 117 - 107 Denver Nuggets (Game 5)
 
Maandag 28/9
Miami Heat 125 - 113 Boston Celtics (Game 6)