Het beste van Boer zkt Vrouw, aflevering drie

Vorige week selecteerden boeren Bart, David, Frits en Veerle al vijf vrouwen en mannen die mogen blijven logeren. In de derde aflevering is het aan Tristan en Dries, terwijl de andere boeren wennen aan zoveel volk in hun huis.

Dat eerste ontbijt is voor de boeren meteen een avontuur. Vooral Frits is uit zijn comfortzone. Voor de eerste keer ontbijten zonder zijn moeder, en dat terwijl hij niets terugvindt in de keuken. Dan maar naar de bakker om broodjes. “Dat is toch maar voor één keer in het jaar. Of één keer ooit”, zegt de boer.
 
Veerle wordt dan weer spontaan geholpen door haar mannen. Dat mag ook, nadat ze voor de eerste keer haar badkamer moest delen. Bij David is het ontbijt vooral uitgebreider dan gewoonlijk, maar hij redt het wel.
 
Een sinaasappel persen of een eitje bakken, dat is nieuw voor Frits. De eerste de beste vrouw die naar de keuken komt, wordt dan ook meteen ingelijfd met de woorden: “Kunde gij daar iets van, want ik niet ze!” Een van de dames vraagt of er koffie is. “Als je hem zelf zet!” De moeder van Frits legt zelfs de gesmeerde boterhammen gewoonlijk klaar, dus hij beseft dat hij zijn vrouwen nog nodig zal hebben. Ineens ziet hij dat naar de bakker gaan toch meer zitten.

Meer dates
 
Voor Tristan en Dries moesten de speeddates nog gebeuren. De ene legt nog even zijn stal piekfijn, de andere legt zijn haar perfect.
 
Dries wordt helemaal overrompeld door de spraakwaterval van Tante Cece. Wanneer hij er eindelijk toch een speld tussen krijgt, hoort hij: “Daar ga ik u toch onderbreken, Dries”, waarna ze vrolijk verder praat. Dat ze sociaal behoeftig is, dat zei ze al.
 
Een van de dames van Dries is scheidsrechter. Ze heeft haar kaarten mee. “Als hij niet luistert, dan is het geel. En als hij echt luistert rood. Hop, eten maken!”, zegt ze. Jammer genoeg werd ze bij de selectie zelf van het veld gestuurd.
 
Bij Tristan vloeit de alcohol rijkelijk. Iedereen heeft een flesje mee, en die eerste klik, die is er zo te zien ook wel. Een van de kandidaten waagt zich ook aan een voorzichtig zelfcompliment. “Hij ziet er goed uit, en ik probeer ook goed voor de dag te komen, dus daar hebben we al wel een raakvlak.”
 
Volgende week gaat het boerenleven verder en zullen we zien of de kandidaten zich eraan kunnen aanpassen.

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?