De familie Skarsgård, acteurs van vader op zoon

Met goede genen kan je ver komen. In de Skarsgård-familie heeft vader Stellan namelijk het acteervirus doorgegeven aan drie van zijn zonen: Alexander, Gustaf en recentelijk Bill. En wie weet stopt het rijtje daar niet?
 

Stellan, de Zweedse vaandeldrager

Met zijn 69 jaar en bakken ervaring is Stellan Skarsgård een acteur die je niet snel vergeet. Van 'Thor' tot 'Nymfomaniac' en de miniserie 'Tsjernobyl' is de inwoner van Göteborg sinds 1972 een belangrijke figuur in de Zweedse televisie en film. Naast het feit dat hij vijf films heeft gemaakt met filmmaker Lars Von Trier is Skarsgård ook de vader van acht kinderen, aan wie hij zijn passie niet per se wilde doorgeven. "Ik heb ze geadviseerd om na te denken over wat ze wilden doen en dat dan ook te proberen. Ik had nooit enige ambitie voor hen, behalve om eerlijke mensen te worden", vertelde hij aan The Guardian. Toch sloegen drie van hen al dezelfde weg in als hun vader.

Alexander, de volbloed

Hoewel hij een waardige vertegenwoordiger is van zijn vader, aarzelde Alexander Skarsgård aanvankelijk om een filmcarrière te beginnen. Na zijn eerste grote rol in de serie 'True Blood' brak hij op het witte doek door met de film 'Tarzan', geregisseerd door David Yates. Maar zijn grootste succes tot nu toe is op televisie geweest met de serie 'Big Little Lies'. De 44-jarige acteur heeft prijzen gewonnen bij de Golden Globes en de Emmy Awards voor Beste bijrol.

Gustaf, de viking

Televisie lijkt de belangrijkste speeltuin te zijn van deze zoon. Hij kwam voor het eerst naar buiten in de serie 'Vikings' als Floki, één van de hoofdpersonages. De 39-jarige Gustaf Skarsgård heeft het nog niet gemaakt op het grote scherm, maar dat weerhoudt hem er niet van om in een andere succesvolle serie open te bloeien: ‘Westworld’. Misschien komt het witte doek eens hij zijn veertig jaren bereikt?
 

Bill, het laatste lid van het 'circus'

Voor de jongsten onder ons is hij misschien wel het bekendste lid van de Skarsgård-familie. Simpelweg omdat Bill niemand minder dan Pennywise, de clow in het gruwelijk ‘It’, speelt. Het ongelooflijke succes van die films heeft van hem een ster gemaakt. Hoewel de 30-jarige acteur al een voet in Hollywood had, mede dankzij zijn rol in 'Divergent 3', geeft de rol van de boosaardige clown hem de kans om belangrijkere rollen te claimen. Misschien is hij op weg naar net zo’n indrukwekkende carrière als zijn vader?

Films

Bekijk alles
Top