An Lemmens blaast 40 kaarsjes uit

Hiep hiep hoera! Presentatrice An Lemmens springt vandaag op tram 4 en dat wil Proximus Pickx niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Kortom, de ideale gelegenheid voor een terug- en vooruitblik op de carrière van een van de leading ladies van de Vlaamse televisie.

Samen met Dina Tersago en Koen Wauters is An Lemmens zowat uitgegroeid tot het uithangbord van VTM. De 40-jarige immer goedlachse presentatrice is momenteel op je scherm te zien als 'troostcoach' in "The Voice Kids" en als cupido, aan de zijde van Dina Tersago in "Boer zkt vrouw - Home Sweet Home".

Zoals wel meerdere tv-boegbeelden begon Lemmens haar carrière in 2003 als TMF-vj, nadat ze toevallig werd ontdekt tijdens een optreden van de band Moloko op Marktrock. In 2007 trok de Genkse de deur bij de muziekzender achter zich dicht en stapte ze over naar VMMa (het huidige DPG-media), waarbij ze steeds vaker de presentatie van kijkcijferkanonnen voor haar rekening mocht nemen. Denken we bijvoorbeeld maar aan "So You Think You Can Dance" en "The Voice van Vlaanderen" en de verschillende spin-offs.

Niet alle boeren lusten haar dierenengagement

Naast presenteren, mocht Lemmens sinds 2016 ook plaatsnemen in de jury van het bekende tv-programma "Belgium's got talent". Sinds 2018 neemt ze, naast Dina Tersago, de honneurs waar in "Boer zkt Vrouw". Samen gaan ze op zoek naar de ideale match voor boeren uit binnen- en buitenland.

In haar vrije tijd staat Lemmens vooral bekend als een voorvechter voor dierenrechten. Zelf is ze uitgesproken vegetariër en neemt ze ook een voortrekkersrol in in de strijd tegen broodfok, waarbij honden ingezet worden als pure kweekmachines. Nadat ze de stem insprak van een filmpje van Animal Rights waarin de wantoestanden in de slachthuizen aan de kaak werden gesteld, kwam ze in het vizier van het Algemeen Boerensyndicaat terecht. De boerenvereniging lanceerde een mini-krantenoffensief om de positie van Lemmens als presentatrice van "Boer zkt vrouw" in vraag te stellen. "Je kunt niet tegen boeren en hun broodwinning zijn om ze - voor het oog van de camera's - poeslief aan een vrouw of man te helpen", klinkt het in TV Familie.

Nieuw seizoen Belgium's got talent in de pijplijn

Wat de toekomst brengt voor de moeder van Zappa-Rosa is op dit moment nog wat koffiedik kijken. Vast staat echter dat er een nieuw seizoen van "Belgium's got talent" in de pijplijn zit en ook de inschrijvingen voor een nieuwe jaargang van "The Voice Kids" zijn volop aan de gang.

Daarnaast ontwierp ze al meerdere kledingcollecties voor LolaLiza en fungeerde ze als stemacteur voor animatiefilms, zoals "Finding Dory" en "Corgi". Ook op de radio kan je haar wel eens horen voorbijkomen. Wij wensen je alvast een fijne verjaardag, An!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?