Deze vijf acteurs staan een grote carrière te wachten

Films | Vandaag is Actors’ Day, de dag waarop acteurs en hun stiel in de bloemetjes gezet worden. Om dat te vieren, lijst Proximus Pickx vijf toptalenten op voor wie hun recente rol wel eens de grote doorbraak kan betekenen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Shira Haas

Deze 25-jarige actrice is een van de grote revelaties van dit jaar. Ze begon haar carrière in 2013 met de Israëlische film ‘Princess’, maar werd pas echt bekend in eigen land met de serie ‘Shtisel’, waarin ze de dochter speelt van een ultraorthodoxe Joodse familie. Met ‘Unorthodox’, dat een soortgelijk thema behandelt, brak ze dit jaar ook internationaal door.
 
Haas steelt de show als Esther Shapiro, een jonge bruid die haar Joods orthodoxe gemeenschap in Brooklyn ontvlucht. En van toewijding gesproken: Haas moest in een paar maanden tijd Jiddisch leren, piano- en zanglessen nemen en haar hoofd vanaf de eerste dag op de set scheren.

Aidan Gallagher

Aidan Gallagher (16) was er al vroeg bij toen hij zijn carrière op 9-jarige leeftijd aftrapte. Hij verscheen in een aflevering van ‘Modern Family’ en kreeg zijn eerste hoofdrol in ‘Nicky, Ricky, Dicky & Dawn’. In 2019 werd hij een van de headliners van de Netflixreeks ‘The Umbrella Academy’. Hij portretteert Number Five, een 58-jarige man die vastzit in het lichaam van een tiener en met zijn reizen door de tijd de gebeurtenissen in de serie in beweging zet.
 
De jonge acteur is ook nog eens een getalenteerde muzikant – hij werkt momenteel aan zijn eerste EP – en activist voor verschillende milieubewegingen. Op 14-jarige leeftijd werd hij de jongste VN-Goodwill-ambassadeur aller tijden.

Gaten Matarazzo

Net als zijn compagnons Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown en Caleb McLaughlin, kwam Gaten Matarazzo (18) in de huiskamers binnen via de successerie ‘Stranger Things’. In tegenstelling tot enkele van zijn tegenspelers mocht hij nog niet op het grote scherm schitteren, maar dat zit er zonder twijfel aan te komen.
 
Vorig jaar lanceerde de net volwassen geworden acteur zijn eerste eigen serie: ‘Prank Encounters’. Onbekende mensen worden plots hoofdrolspelers in hun eigen horrorfilm, voor de verborgen camera’s die alles vastleggen. Ook het ‘Stranger Things’-avontuur gaat verder, want nog voor het vierde seizoen af is, is het vijfde al besteld.

Victoria Pedretti

Het gaat de jongste twee jaar hard voor Victoria Pedretti (25). Na haar theatraal debuut vertolkte ze in 2017 Eleanor ‘Nell’ Crain, een van de hoofrollen in de horrorserie ‘The Haunting of Hill House’ op Netflix, zowel door recensenten als door horrorkoning Stephen King de hemel in geprezen. De jonge Amerikaanse bleef niet onopgemerkt en werd in seizoen twee van ‘You’ de nieuwe prooi van Joe Goldberg.

In hetzelfde jaar speelde Pedretti de rol van Leslie ‘Lulu’ Van Houten in Quentin Tarantino’s ‘Once Upon a Time… in Hollywood’, naast groten zoals Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. In oktober verschijnt het tweede deel van de horroranthologie: ‘The Haunting of Bly Manor’, waarin Pedretti de hoofdrol kreeg. De jonge actrice is definitief gelanceerd!

Ester Expósito

Enkele televisiepareltjes kwamen de afgelopen jaren uit Spaanse hoek. In de nasleep van het enorm succesvolle ‘La Casa de Papel’ kon het tienerdrama ‘Elite’ heel wat kijkers bekoren. De 20-jarige Ester Expósito vertolkt daarin Carla Rosón, een gegoede 16-jarige scholier. In die rol viel ze op, en dat leverde haar een waarachtige sterrenstatus op op sociale media. Met 25 miljoen volgers op Instagram is ze nu een van de beroemdste Spaanse actrices. De jonge ster, wiens carrière nog maar net begonnen is, volgt haar succes op met een hoofdrol in de Spaanstalige Netflixserie ‘Someone Must Die’, die binnenkort verschijnt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top