Experimenteel België klaar voor tweede jaargang Nations League

Sport | Vanavond is het zo ver: eindelijk weer interlandvoetbal. Na een break van tien maanden mogen de Rode Duivels aantreden tegen Denemarken. Niet op het EK, zoals het eigenlijk had moeten gebeuren enkele maanden geleden, maar in de Nations League. Bij Proximus Pickx zetten we even op een rijtje welke jongens we straks aan de aftrap mogen verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verwacht je maar aan een België in een nieuwe gedaante. Enkele sterkhouders zullen er vanavond niet bij zijn. Zo kondigde Vincent Kompany zijn voetbalpensioen aan, is Thibaut Courtois terug naar Real Madrid afgereisd en is Kevin De Bruyne bij zijn hoogzwangere vrouw gebleven. Thomas Vermaelen kreeg tot slot geen groen licht om Japan te verlaten. Eden Hazard tekent wel present, maar zijn fysieke paraatheid blijft een groot vraagteken. Verwacht wordt dat de aanvoerder zal starten op de bank, of zelfs in de tribune zal zitten.

Test voor Denayer

In afwezigheid van Courtois lijkt Club Brugge-doelman Simon Mignolet zich te mogen opmaken voor een tweede cap op een rij. Vorig jaar in november, de laatste interland van de Belgen tot nu toe, kreeg Mignolet nog eens speelminuten tegen Cyprus. Courtois mocht toen rusten van bondscoach Roberto Martinez.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die de aanvoerdersband zal dragen, zijn de overgebleven certitudes achterin. Het laatste plekje in de driemansachterhoede lijkt voorbehouden aan Jason Denayer. Die laatste speelde zich recent nog, in de eindfase van de Champions League, mooi in de kijker. Met Lyon wipte hij grootmachten als Juventus en Manchester City, om pas in de halve finales te sneuvelen tegen de latere winnaar Bayern München. Mogelijk kijken we zelfs naar het nieuwe vaste trio bij de Rode Duivels achterin, nu Kompany gestopt is en Vermaelen er niet jonger op wordt. De match tegen Denemarken lijkt alvast een eerste vertrouwenstest te worden.

Tielemans vervangt De Bruyne

Het enthousiasme voor de tweede jaargang van de Nations League is best matig bij veel voetballers. Thomas Meunier, normaal de vaste waarde op de rechterflank, liet deze week verstaan dat de komende interlands nogal ongelukkig geplaatst zijn op de overvolle kalender. Met zijn nieuwe club Borussia Dortmund werd de duidelijke afspraak gemaakt dat hij geen twee keer 90 minuten zal voetballen. Daarom verwachten we de kersverse Leicester City-aankoop Timothy Castagne op de rechterkant. Aan de linkerkant behoudt Thorgan Hazard zijn plekje, centraal zullen Axel Witsel en Youri Tielemans een tandem vormen.

Bij het trio vooraan zien we ook enkele bekende gezichten. Zo zal Romelu Lukaku de aanval leiden, met Dries Mertens en Yannick Carrasco in steun van de Inter-spits.
 
Kijk vanavond op VTM, vanaf 20u20, naar de eerste Nations League-wedstrijd van de Rode Duivels op bezoek bij Denemarken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top