LEC: Mad Lions kwalificeert zich als laatste voor Worlds

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend had Europa weer een aantal geweldige ontmoetingen op de planning staan! Met de clasico tussen G2 en Fnatic, de confrontatie die besliste over de laatste kwalificatieplaats voor het wereldkampioenschap League of Legends en de voorlaatste ronde van de loser bracket werden we verwend! We blikken terug op de resultaten van de LEC Summer play-offs!

Mad Lions mag zich opmaken voor Shanghai

Alle verhalen kennen een einde, zelfs de mooiste, en aan het sprookje van Schalke 04 is afgelopen weekend een einde gekomen. Slechts één BO5 verwijderd van het wereldkampioenschap verloren de Duitsers uiteindelijk van de getalenteerde jongeren van Mad Lions: 3-1. De teleurstelling was groot bij Odoamne en co die, na een comeback uit de gapende diepte van de competitie, zonder twijfel in hun kansen in Shanghai begonnen te geloven. De nederlaag kan deels worden verklaard door de middelmatige prestatie van Abbedagge en vooral door het ontwaken van Shad0w aan de Spaanse kant. De jungler heeft zijn efficiëntie, waar hij in het begin van het reguliere seizoen bekend om stond, in het zomerseizoen teruggevonden.

Helaas voor de teamgenoten van Humanoid kwam hun run tot stilstand in de volgende ronde van de loser bracket na een droge 3-0-nederlaag tegen Rogue, dat zeer goed hersteld is na de nederlaag van vorige week tegen Fnatic. Het is natuurlijk een stuk makkelijker als de kampioen van de reguliere competitie zijn efficiëntie en zijn vermogen om vanaf de eerste minuten verschillen te creëren, weer terugvindt.

Dé affiche van het weekend was echter de clasico tussen G2 Esports en Fnatic, die terecht alle aandacht trok. En de wedstrijd heeft op zijn zachtst gezegd al zijn beloftes waargemaakt.

© LEC

Het einde van de nachtmerrie voor Fnatic

Voor de start van deze nieuwe LEC-klassieker leidde G2 Esports de onderlinge dans tegen Fnatic met 32 vs 21 winnende confrontaties. Die kloof werd nog groter als we alleen kijken naar het jaar 2020. In dit bijzondere jaar leidt Ocelote’s organisatie met 7-0. Het is dus een understatement om te zeggen dat het Spaanse team de boeman is van Rekkles en zijn teamgenoten. Met uitzondering van één split hebben de twee teams alle titels onder elkaar verdeeld sinds de oprichting van de Europese competitie. Opnieuw hebben deze legendes elkaar heel wat klappen uitgedeeld, maar na een vijfde game was het deze keer Fnatic dat won. De overwinning maakte een einde aan de 874 dagen durende periode van droogte zonder een BO5-winst tegen G2 Esports. De Spanjaarden mogen dan eventueel wel op een rematch hopen in de grote finale van de zomerse play-offs, maar ze zullen daarvoor eerst voorbij Rogue moeten geraken dat zijn vel ongetwijfeld duur zal verkopen.

© LEC

© LEC

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top