Elftal van de Week 1B speeldag 2

Sport | Na twee speeldagen in 1B heeft alleen Deinze nog geen punten kunnen pakken. Westerlo is dan weer de enige die geen enkel doelpunt kon maken! Maar grote kloven in het klassement zijn er nog niet.

Seraing keerde terug naar het tweede niveau met een spectaculaire 3-5-zege in Lommel. En ook afgelopen weekend zorgden de Luikenaars voor een leuke wedstrijd. Blondelle en Mertens openden de score voor Deinze maar Seraing maakte in de tweede helft de 0-2-achterstand goed. In de laatste minuut scoorde Kilota zelfs nog de winnende treffer. Gueye en de onvermijdelijke Mikautadze zorgden eerder voor de andere Luikse doelpunten. Met zes punten is Seraing alleen leider na twee speeldagen.

Westerlo ging na het doelpuntloze gelijkspel op speeldag 1 op zoek naar de drie punten op het veld van Union Saint-Gilloise. De Brusselaars domineerden de wedstrijd maar geraakten niet door de solide vijfmansdefensie. Westerlo hield opnieuw de netten schoon maar kon zelf evenmin scoren. Het team van Bob Peeters is de enige ploeg in 1B die nog niet gescoord heeft na twee speeldagen. Dankzij de betrouwbare achterhoede blijft de schade beperkt en telt Westerlo twee punten. Union doet met het dubbelde daarvan beter.

Voor het eerst sinds 2018 wordt er opnieuw profvoetbal gespeeld op het Lisp. En Lierse Kempenzonen vierde die rentree met een mooie 4-2-overwinning. De Lierenaren kwamen nog voor het halfuur op 2-0 dankzij doelpunten van Allach en Straetman. Maar uitgerekend ex-Lierse speler Ivan Yagan wiste de voorsprong met twee goals uit. Lierse K. liet zich niet kennen en herstelde de tweepuntenkloof via Samijn en Gilis. Met vier op zes is Lierse goed aan het seizoen begonnen en doet het bovenin mee.

De beloften van Club Brugge zoeken nog naar hun plaats in 1B. In hun duel tegen Lommel moesten de jonge blauw-zwarten lange tijd achtervolgen door het doelpunt van Brebels. Maar tegen tien Limburgers slaagde Club NXT er uiteindelijk wel in om de achterstand om te buigen in een 2-1-voorsprong. De goals van Van Den Keybus en Sandra volgden op slechts vijf minuten van elkaar. Cisse Sandra is met zijn 16 jaar meteen ook de jongste doelpuntenmaker ooit in 1B. Lommel was echter nog niet uitgeteld en vijf minuten voor tijd zorgde Ugalde ervoor dat de punten netjes verdeeld werden. Zowel Club NXT als Lommel hebben nu één punt in het klassement.