Interlandbreak: veertien 1B-spelers kregen selectiebrief in de bus

Sport | Voor het eerst sinds de competitiehervormingen van 2016 ligt ook 1B stil bij een interlandbreak. Voor sommige teams is dat een belangrijk gegeven, want zij zitten met enkele internationals in de selectie. De voorbije jaren moesten ze telkens verder spelen zonder hun internationals, maar nu krijgt dus ook 1B een weekje collectieve rust.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge NXT heeft het meeste (jeugd)internationals in de rangen. Bij de troepen van Rik De Mil kregen maar liefst acht spelers een oproepingsbrief in de bus. Van Den Keybus, Baeten, Hautekiet en Shinton gaan met de Belgische U19 op 8 september (vriendschappelijk) de strijd aan met de U19 van Duitsland terwijl Van Damme Audoor, Sandra en Engels met de nationale U18 een oefenduel spelen tegen de U21 van Sporting Charleroi (06/09).

RFC Seraing moet dan weer twee spelers afstaan aan de U20 van Frankrijk. Dietsch en Godart werden door de Franse voetbalbond opgeroepen voor een stage in Clairefontaine (02/09 - 07/09).

Lommel SK moet doelman Svedkauskas en middenvelder Thordarson een weekje missen. Svedkauskas werd door Litouwen opgeroepen voor het dubbele Nations Leagueluik tegen Kazachstan (04/09) en Albanië (07/09). Thordarson kreeg een selectiebrief van Arnar Vidarsson om met de U21 van Ijsland te strijden tegen Zweden (04/09). Die match kadert in de kwalificaties voor het EK U21.

Tot slot moet ook Union Sint-Gillis twee spelers afstaan voor duels in de Nations League. Teuma begint aan zijn avontuur bij Malta met wedstrijden tegen Faroër (03/09) en Letland (06/09) terwijl Moris het Luxemburgse doel verdedigt tegen Azerbeidzjan (05/09) en Montenegro (08/09).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top