Deadline deals 1B: drie vertrekkers, iedereen wacht op tweede transferperiode

Sport | Normaliter is 'deadline day' een bijzonder drukke dag op de transferperiode. Maar omdat niets is wat het lijkt in 2020 werd er ook hier rekening gehouden met Covid-19. En zo baarde 31 augustus voor het eerst in jaren een muis op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij drie teams werd er nog een vertrekker aangekondigd. RWDM nam afscheid van Benjamin Delacourt. De 35-jarige Fransman had geen plek meer in de selectie van Laurent Demol en er werd dan ook - in onderling overleg - beslist om zijn lopende contract te beëindigen. Delacourt is een ex-speler van Cercle (Proximus League) en van SK Deinze.

RFC Seraing kondigde dan weer aan dat het zomerkoopje Gaël Kakudji meteen uitleent aan de stadsgenoten van RFC Luik. Kakudji (21) kwam enkele weken geleden over van R. Antwerp FC, maar viel kennelijk niet in de gratie van coach Emilio Ferrera.

Tenslotte koos ook Stan Kolen voor een last minute vertrek. De jonge verdediger van Lommel SK trekt naar Patro Eisden Maasmechelen.

De transfermarkt ligt nu een weekje stil en start opnieuw op vanaf 8 september. Vanaf dan krijgen de Belgische profclubs nog tot 5 oktober om hun kern te perfectioneren.

HIER vindt u nog eens alle transfers van de zomermercato.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top