Lommel en Seraing zorgen voor op één na grootste doelpuntenkermis uit 1B-geschiedenis

Sport | Lommel SK en RFC Seraing hebben hun competitie geopend met een knaller. Na 90 minuten stond er een droge 3-5 eindstand op het scorebord van het Soevereinstadion. Georges Mikautadze was de grote man bij Seraing met vier goals.

Aan de rust zag het er nochtans goed uit voor Lommel. Mikautadze had Seraing vanop de stip wel op voorsprong gebracht, maar Neven en Cejas konden de scheve situatie rechttrekken. Na de pauze ontbond Mikautadze evenwel pas echt zijn duivels. De Franse spits scoorde 3x en zette zo de zwanenzang van de Limburgers in. Zaroury kon tussenin nog wel tegenscoren, maar toen Ndiaye er uiteindelijk 3-5 van maakte, was verdween de Lommelse strijdlust als sneeuw voor de zon.

De 3-5 eindstand is meteen de op één na hoogste score ooit in 1B. Het record blijft nipt in handen van Tubize en... Lommel. Zij zorgden in 2016-2017 voor negen goals. Ook toen was het Soevereinstadion 'the place to be' en ook toen zat Lommel in het verliezende kamp (3-6).