Rainbow Six Major: BDS verovert de titel na een geweldige remontada

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend ging een van de grootste Europese evenementen op Rainbow Six Siege door. De Six Major bracht de vier beste teams van het continent samen voor een totale prijzenpot van 125.000 dollar.

Ongeacht de competitie, ongeacht de te winnen titel, de professionele teams van Ubisoft’s FPS focussen zich allemaal op een ticket voor de Six Invitational. Het grote jaarlijkse evenement, dat meestal in Canada wordt gehouden, verzamelt de beste internationale spelers voor een strijd om de wereldtitel. Het was in de race voor de Six dat de Major van augustus werd gehouden.

Terwijl de Noord-Amerikaanse competitie vorig weekend DarkZero zag winnen, Ninjas in Pyjamas de Latijns-Amerikaanse zone veroverde en Cloud9 hetzelfde deed in Azië-Pacific, streden de Europese teams afgelopen weekend tegen elkaar.

In een tabel met dubbele eliminatie streden G2, BDS, Virtus.pro en Rogue tegen elkaar in BO3’s. G2 Esports onderscheidde zich snel van de rest door BDS (2-0) te verslaan in de halve finale en Virtus.pro (2-0) in de finale van de winner bracket. Die twee grote successen brachten hen onmiddellijk naar de grote finale op zondag.

Onmiddellijk naar de lower bracket gestuurd, konden de Franse BDS-spelers het zich niet meer veroorloven om fouten te maken. Tegenover Rogue, een team dat nu geen Belgen meer in zijn rangen heeft, lanceerden Shaiiko en zijn team hun fantastische comeback! Na een briljante 2-0 op de maps Consulate en Clubhouse ontmoette BDS Virtus.pro in de finale van de lower bracket. Ook deze stap werd goed gerond, met nogmaals een 2-0-overwinning die BDS naar de grote finale stuwde voor een revanche tegen G2.

De comeback vond plaats in de competitietabel. Met winst tegen G2 in de laatste BO5-wedstrijd konden we pas echt van een grootse remontada spreken. Met een 1-0-voorsprong voor de winnaar van de winner bracket stonden de Fransen opnieuw op de onderste trede van de ladder. Na een 2-0 door de kleine nederlaag op Villa, de map gekozen door G2, schoten de BDS-spelers opnieuw wakker om vervolgens voor een krankzinnige ommekeer richting titel te zorgen. Met 7-3 op hun Oregon-map en vervolgens 7-5 op Kafe was BDS “back in business”, wat de R6S-fans een finale vol wendingen en een geweldige show gaf. Op Clubhouse werd alles beslist. Vol goede moed en opgepompt waren het wel degelijk de BDS-spelers die de laatste map wonnen en tegelijkertijd de Europese titel van deze Major in augustus veroverden.

Voor de anekdote, dit is het allereerste 100% Franstalige team dat de Six Major wint. Het is een historische titel voor deze jonge groep, die alles in de hand heeft om in de komende maanden door te stoten naar de wereldtop!

Het succes levert BDS $62.500 en vooral 285 punten op in de race richting de Six Invitational. Natuurlijk ging de tegenstand niet met lege handen naar huis en wonnen ook zij hun deel van de prijzenpot. Dankzij deze titel nemen de kampioenen samen met de andere continentale winnaars het voortouw in het algemeen klassement. Maar op zijn lauweren rusten hoort er niet bij, want de volgende regionale competities en een tweede Major hebben ook kwalificatiepunten in de aanbieding. De tocht is dus goed ingezet, maar er is nog steeds een lange weg voor de boeg voor een ticket richting Canada!

PlaatsPrijsPuntenTeam
1er$62.500285BDS Esport
2e$31.250165G2 Esports
3e$18.750105Virtus.pro
4e$12.50050Rogue
© Liquipedia

© BDS Esport

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top