Kan PSG de hegemonie van Lyon doorbreken?

UEFA Champions League | PSG en Olympique Lyon staan woensdag om 20 uur tegenover elkaar in de halve finale van de Womens Champions League. De match is vanaf 19u55 live te volgen op Proximus Sports. De Parijzenaars, die jaarlijks progressie maken, willen Lyon van een vijfde opeenvolgende Champions League-titel houden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Net als bij de mannen plaatsten PSG en Lyon zich bij de vrouwen voor de halve finales van de Champions League. Beide ploegen kruisten elkaars pad al de afgelopen jaren.

Lyon topfavoriet

Lyon won de Champions League al zes keer, onder meer de afgelopen vier jaar, en is zoals elk seizoen de grote favoriet voor de eindzege. In de kwartfinale wist het zich voorbij Bayern München te voetballen en het wil zijn negende finale in elf jaar bereiken. Hiervoor zullen de troepen van Jean-Luc Vasseur zich moeten ontdoen van rivaal Paris Saint-Germain, dat nog niet op het niveau zit van Lyon. Sinds de komst van de investeerders uit Qatar is er al veel beterschap bij PSG. In 2015 en 2017 waren ze al finalist en men beseft dat het niet meer ver verwijderd is van het uiteindelijke doel: de Champions League winnen.

Met Lyon moeten ze nog een stevig obstakel zien te omzeilen. In 2017 was Lyon na strafschoppen al te sterk in de finale, en dit seizoen moesten ze het onderspit delven in de finale van de Franse beker en in de competitie. Lyon pakte al veertien opeenvolgende landstitels en PSG werd acht keer tweede.

Ongelukkig Wolfsburg

In het Anoetastadion van Real Sociedad vindt de andere halve finale plaats tussen VfL Wolfsburg en FC Barcelona. Beide ploegen speelden de afgelopen finales (die Lyon won) en Wolfsburg was jarenlang de beste ploeg, totdat Lyon de scepter overnam. In 2013 won Wolfsburg nog de finale van Lyon, maar in 2016 en 2018 zette Lyon de puntjes op de i.

Net als PSG zet ook FC Barcelona grote stappen voorwaarts in het vrouwenvoetbal. De Catalanen speelden vorig seizoen hun eerste finale en willen dat dit seizoen herhalen. Als underdog will één van de twee boven zichzelf uitstijgen en de favorieten verslaan.

PSG-Lyon is vanaf 19u55 live te bekijken op Proximus Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top