Real Madrid werkt dinsdagavond tegen Benfica zijn eerste finale uit de clubgeschiedenis van de Youth League af, de Champions League voor spelers onder negentien jaar. Raúl Gonzalez Blanco wil de prijzenkast van Real Madrid graag vullen met een nieuwe titel.
Deze dinsdag op 25 augustus kan Real dus nog wat meer voetbalgeschiedenis schrijven. Bij de grote jongens wist het al dertien keer de Champions League te winnen en ze kunnen met de Youth League de laatste witte plek op het palmares invullen.

Benfica, de beul van Real Madrid

In het seizoen 2013/2014 werd de Youth League voor de eerste keer georganiseerd en sindsdien waren er al vier winnaars uit vier verschillende landen: Chelsea (2), FC Barcelona (2), RB Salzburg (1) en FC Porto (1). Real Madrid bereikte in 2014, 2016 en 2017 de halve finales, maar ontbrak net dat laatste aspect om de finale te halen.

Bij de laatste drie uitschakelingen in de halve finales was Benfica twee keer het eindstation. In 2014 werd het 0-4, in 2017 2-4, maar in 2016 was Real de betere in de kwartfinales. PSG was in de halve finale nadien te sterk.

Benfica, de ongelukkige finalist

Real Madrid haalde nog nooit de finale van de Youth League, Benfica lukte het in 2014 en 2017 wel. Al verloren ze wel van FC Barcelona en RB Salzburg. Ze hebben dus de nodige ervaring en kunnen rekenen op goudklompjes Umaro Embaló en Tiago Dantas, die schitterden in de halve finale tegen Ajax (3-0).

Raúl Gonzalez Blanco, ex-spits van Real Madrid en coach van de U19 van de Koninklijke, kan rekenen op vleugelaanvaller Marvin Park. De Spanjaard leverde twee assists tegen RB Salzburg, nadat hij in de kwartfinale al schitterde tegen Internazionale. Met drie Champions League-zeges kent Raúl de weg naar succes en een overwinning in de Youth League zou een stap voorwaarts betekenen voor hem om op de langere termijn in de voetsporen van Zinédine Zidane te treden.

Volg de finale van de Youth League tussen Benfica en Real Madrid deze dinsdag vanaf 18u exclusief op Proximus Pickx, beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus Pickx.