Fortnite FNCS: WYZIP is eerste Belg op 65e plaats

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend werd de solo FNCS-eindfase op Fortnite gespeeld. Vijf Belgen plaatsten zich bij de 400 beste spelers van Europa op pc. Slechts één van hen wist zijn plaats in de top 100 veilig te stellen.

Na lange kwalificatieweekenden slaagden enkele Belgen erin om een ticket te bemachtigen voor de play-offs van deze solo FNCS. Noward (COOLER) kwam in groep 1 terecht met beGenius-speler Jules. In groep 2 vonden we WYZIP, een van onze vertegenwoordigers zonder team op dit moment, terug. En ten slotte speelden Flygon van Apologis en Zaiicko in groep 3.

In totaal waren er dit weekend 400 spelers die streden om de laatste 100 plaatsen voor de finale, die op zondag werd afgewerkt. De schermutselingen begonnen op vrijdag 14 augustus met groep 1 en groep 2. En terwijl Noward (68e) en Jules (71e) er niet in slaagden om bij de eerste 25 te eindigen, leverde WYZIP een prestatie van formaat af. Met een schitterende derde plaats veroverde de Belg zijn plaats bij de top 100 Fortnite-spelers in Europa.

De volgende dag gingen de spelers in de twee andere groepen de strijd aan. Helaas voor onze Belgen haalde geen van hen de finale. Terwijl Zaiicko op de 97e plaats eindigde, mistte Flygon net de finale. Hij eindigde als 30e.

Maar niet getreurd! De Belgische vlag was niet afwezig in de finale van afgelopen zondag. Na een briljante derde plaats in het gezelschap van enkele grote namen uit de battle royal van Epic Games was alle hoop gevestigd op WYZIP. Helaas voor hem verliep de finale niet zoals gepland. Zes wedstrijden stonden op het programma om de kampioen van deze editie te bepalen. Schommelend tussen de 35e en 87e plaats kon onze speler niet schitteren in deze finale en hij eindigde uiteindelijk op de 65e plaats met $1.500 prijzengeld.

Toch noteren we ook de mooie prestatie van de Belgische organisatie Quartz Esport, die met zijn Franse speler Froggy een mooie 15e plaats behaalde. Uiteindelijk werd de cheque van $80.000 voor de kampioen toegekend aan de speler van Eleven Gaming, TaySon. Hij haalde het voor Decyptos (55.000 dollar) en AyarBaffo (45.000 dollar).

© Liquipedia

Wat de consolespelers betreft waren de Belgische kansen veel groter. Echter, ondanks elf gekwalificeerde vertegenwoordigers in de vier groepen, slaagde geen enkele erin om de laatste fase te bereiken. Alleen MeMeLoveMinato kwam heel dicht bij die prestatie door in zijn groep als 26e te eindigen.

© Epic Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top