Bayern-Barça: duel van 2 Duitse reuzen tussen de palen

Sport |
De eerste grote affiche in de kwartfinales van de Champions League van vrijdagavond tussen Bayern München en FC Barcelona is niet alleen een duel in de aanval, tussen Robert Lewandowski en Lionel Messi, maar ook achteraan, tussen Manuel Neuer en Marc-Andre Ter Stegen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Na de voorgerechten in de vorm van Atalanta-PSG en Leipzig-Atlético krijgt de voetballiefhebber vrijdag een hoofdgerecht in de kwartfinales van de Champions League, met de topaffiche tussen Bayern München en FC Barcelona.
 
Het duel tussen Der Rekordmeister en de Blaugranas wordt een duel tussen twee van de meest efficiënte aanvallers van het moment: Robert Lewandowski en Lionel Messi. De Pool was dit seizoen al goed voor 53 goals (waarvan 34 goals in de Bundesliga en 13 in de Champions League), de Argentijn voor 31 goals (waarvan 25 in La Liga en 3 in de Champions League).
 
Bayern-Barça wordt ook een duel tussen twee Duitse doelmannen: Manuel Neuer in het Duitse doel en Marc-André ter Stegen in het Spaanse. Ter Stegen, 28 jaar, maakt er geen geheim van dat hij, in alle discretie zoals het zijn persoonlijkheid betaamt, de ambitie heeft om bij de Mannschaft de plaats in te nemen van Neuer, 34 jaar. In 2017 achtte Ter Stegen het moment gekomen om titularis te worden bij de Duitse nationale ploeg: door de blessure van Neuer stond Ter Stegen tussen de palen bij de winst van de Confederations Cup, maar op het daaropvolgende WK van 2018 gaf bondscoach Löw opnieuw het vertrouwen aan Neuer.
 
In de Champions League van dit seizoen kunnen ze vergelijkbare statistieken voorleggen: Ter Stegen slikte tot nu toe 5 tegendoelpunten, Neuer 6. Eindwinst op het kampioenenbal zou voor Ter Stegen de 14e trofee kunnen worden in zijn 6 seizoenen bij FC Barcelona. Pakt Bayern de beker met de grote oren, dan mag Neuer na 9 seizoenen in München al zijn 22e trofee in de prijzenkast zetten.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top