Niet te missen op tv (17 augustus - 23 augustus): 4 tips om te ontspannen

Kiezen is verliezen, luidt het gezegde. Maar met deze 4 programma’s speel je op safe om een avond je hoofd leeg te maken. Want in de zomer heb je soms gewoon zin om eens lekker te ontspannen voor de buis.

Op vakantie in andermans huis

Eilandhoppen in Azië, tapas eten aan de Costa del Sol of genieten van een espresso in Florence: door de coronacrisis is zo’n vakantie dit jaar minder evident. Daarom ontdekken we deze zomer wat er dichter bij huis te beleven valt!

Vanaf 17 augustus zendt KRO-NCRV twee weken ‘Doe alsof je thuis bent’ uit, waarin verschillende gezinnen op vakantie gaan in het huis van een ander. Ze wisselen met elkaar van woning om zo te ervaren hoe het is om vakantie te vieren in eigen land. Een next level staycation dus. De deelnemende huishoudens nemen ook elkaars regels, gewoontes en dagelijkse klusjes over.

Dat er bij onze noorderburen veel te beleven valt, blijkt uit de plekken waar de gezinnen terechtkomen. Zo verblijft een Hillegomse familie een week in een boshut, waar ze zich zelfvoorzienend moeten redden, terwijl de vrijgevochten bootbewoners Premala en Daina een week meedraaien in het burgerbestaan in vissersdorp Marken.

Na vier dagen vakantie in het vreemde huis blikken de kandidaten terug op hun belevenissen. Hoe hebben zij dit avontuur ervaren?

Bekijk ‘Doe alsof je thuis bent’ vanaf maandag 17 augustus elke werkdag om 19u25 op NPO 3 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Lang en gelukkig?

Hoe gaat het met de deelnemers van ‘90 Day Fiancé’ nu ze elkaar een tijdje kennen of zelfs getrouwd zijn? Negentig dagen is een korte tijd om iemand te leren kennen, en als die persoon dan ook nog uit een ander land komt, maakt dit het vaak nog lastiger. Dat ondervonden ook Colt en zijn Braziliaanse vriendin Larissa. Ze trouwden al snel, maar kregen onenigheid en besloten binnen het jaar alweer te scheiden. Inmiddels heeft Colt een nieuwe vriendin met wie hij date: wederom een Braziliaanse. Het is de reden dat hij nog niks tegen zijn moeder heeft gezegd, met wie hij close is, wat weer tot ergernis leidt bij deze Jess. Zit er in deze relatie wel een toekomst?

Andrei en Elizabeth zijn wel al drie jaar gelukkig getrouwd en hebben inmiddels een dochtertje: Eleanor. Omdat Andrei geen werk kan vinden, is hij huisman, terwijl Elizabeth werkt. Het zorgt voor de nodige financiële zorgen, en als dan blijkt dat Andrei in het geheim plannen maakt voor een extra bruiloft in zijn geboorteland Moldavië, leidt dat tot nog meer stress.

Spanningen zijn er ook bij Angela en haar Nigeriaanse verloofde Michael. Omdat Michael nog steeds geen visum heeft, stelt hij voor om dan maar in Nigeria te trouwen. Angela denkt erover na, maar dochter Skyla is fel tegen. Waarom niet gewoon wachten en elkaar beter leren kennen? Michael heeft haar immers al vaker voor de gek gehouden.

Bekijk ‘90 Day Fiancé: Happily Ever After’ op dinsdag 18 augustus om 21u30 op TLC of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Overleven in de natuur

Na zijn scheiding dacht Kevin Tubbs de perfecte plek gevonden te hebben om zijn nieuwe leven voort te zetten: midden in de wildernis van Alaska, volledig zelfvoorzienend. Maar na drie jaar blijkt het leven  off the grid  toch zwaarder dan gedacht. De hoeve waarin hij woont, kampt met de nodige gebreken, waarvan de beroerd aangelegde elektriciteit misschien wel de gevaarlijkste is. En dan zijn er nog de dode bomen om hem heen die elk moment om kunnen vallen plus de dreigende bosbranden. Het is voor zijn twee kinderen dan ook een reden om niet meer langs te komen. Kevins mooie droom veranderde in een nachtmerrie.

Tijd om de hulp in te roepen van de Raney-familie, beter bekend als de Homestead Rescue. Marty Raney en zijn kinderen Misty en Matt leven al decennia in de wildernis van Alaska en weten als geen ander hoe je een langdurig bestaan moet opbouwen met de hulp van Moeder Natuur.

Het is hun missie om wanhopige ‘homesteaders’ te helpen zodat ze weer verder kunnen leven. Ze geven zichzelf een week de tijd om de zaken te fiksen. Kunnen ze de crib van Kevin weer zo zelfvoorzienend én veilig maken dat zijn kinderen ook weer langs durven komen?

Bekijk ‘Homestead Rescue’ op donderdag 20 augustus om 21u25 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Een roof waar niets is wat het lijkt

Alex Faraday (Olga Kurylenko), een knappe en meedogenloze dievegge, pleegt met een stel handlangers een grote misdaad. Het stelen van de diamanten gaat echter niet helemaal volgens plan. Alex is getuige van de brute moord op een van haar handlangers door een zeer gespecialiseerd internationaal syndicaat dat op zoek is naar een sleutel.

Als Alex probeert te ontsnappen, wordt ze gezien door Mr. Washington (James Purefoy), de good looking, kille en meedogenloze leider van het syndicaat. Vanaf dat moment moet Alex vechten voor haar leven.

‘Momentum’ is de eerste film van regisseur Stephen S. Campanelli. Er is in deze Amerikaanse actiethriller ook een kleine rol weggelegd voor Morgan Freeman.

Bekijk ‘Momentum’ op vrijdag 21 augustus om 20u30 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top