Het beste tienerkijkvoer op Netflix

Netflix is er zeker niet enkel en alleen voor de groten! Het platform staat ook bol van content gericht op jongeren. Avontuurlijk, romantisch of eerder grappig: voor elk wat wils! Proximus Pickx maakt alvast een kleine selectie.

The Baby-Sitters Club

Voor de jonge adolescenten zorgt "The Baby-Sitters Club" voor een frisse wind. Ver van de platgetreden paden, toont deze serie zich zowel diepgaand als spitsvondig. Geïnspireerd op een literaire saga, volgt de serie een groep meisjes die hun eigen babysitbedrijfje oprichten. Naast het centrale verhaal beleeft ieder de ups en downs van het leven van een jonge tiener. Gelauwerd omwille van de authenticiteit en moderniteit kaart "The Baby-Sitters Club" ook hedendaagse thema's aan. Zo komt bijvoorbeeld transidentiteit aan bod. De acteerprestaties van de jonge actrices vormen de kers op de taart van deze zeer geslaagde show.

To All the Boys I've Loved Before: P.S. I Still Love You

Voor tieners op zoek naar romantiek, is deze Netflix-productie een aanrader. Na het succes van de eerste film kon de streaminggigant niet anders dan ook met een vervolg op de proppen te komen. We vinden er de twee protagonisten, Lara Jean en Peter, terug die nu een koppel vormen. Wanneer de tortelduifjes hun eerste pasjes samen zetten, duikt echter een oude bekende opnieuw op: Josh, een vroegere bestemmeling van de brieven van Lara Jean. Zal zijn verschijning de gevoelens van Lara Jean overhoop halen?

Work It

Voor dans-fanatici is "Work It" de hit van het moment! Om binnen te geraken in de universiteit van haar dromen, probeert Quinn een plaatsje te bemachtigen in de dansgroep van haar school. Wanneer ze echter afgewezen wordt, besluit ze om haar eigen danscrew op te richten, samengesteld uit enkele buitenbeentjes. Maar Quinn kan zelf niet eens dansen... Choreografieën, salto's en catchy ritmes staan centraal in deze dansfilm die rechtstreeks uit de Netflixkoker komt.

Elite

Met "Elite" richten we ons tot een meer volwassen publiek dat fan is van thrillers. Sinds het allereerste seizoen dat in 2018 verscheen, heeft deze Spaanse serie de kijkers bij het nekvel gegrepen. Drie studenten uit het arbeidersmilieu gaan naar een luxueuze middelbare school. Zoals je wel kan verwachten, worden ze daar met een scheef oog bekeken en nemen de spanningen hand over hand toe. Totdat er op een dag een moord plaatsvindt. Drie keer raden op wie de verdenking valt? Laat je onderdompelen in een somber universum, waar duistere geheimen bovengespit zullen worden.

Ook al grabbelt "Elite" veelvuldig uit de ton met tienerdramaclichés, toch komt de serie zeer modern over. Geen enkel taboe wordt uit de weg gegaan: drugsverslaving, zelfmoord, pestgedrag en seksualiteit vormen als het ware het hart van de serie. En toch voelt het op geen enkel moment voyeuristisch of overdreven aan. Kortom, "Elite" biedt een trashy, sombere en begeesterende kijkervaring. Je kan de drie seizoenen meteen verslinden in de Netflix-catalogus.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?