Analyse Lierse Kempenzonen (1B): teamgeest, karakter en eergevoel als basisingrediënten voor het behoud

Sport | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht deelnemers voor het Proximus League-seizoen 2020 - 2021 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? We trappen af met Lierse Kempenzonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Pallieters konden vorig seizoen maar net de degradatie afwenden in de hoogste amateurliga, maar werden recent dan toch nog opgevist voor 1B omdat ze de enige resterende ploeg waren met een proflicentie. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre de ploeg klaar is om zich te meten op profniveau.

Veel ex-1B'ers

Met Tom Van Imschoot haalde Lierse Kempenzonen wel een trainer binnen die met weinig middelen toch mooie dingen kan produceren. De voormalige profvoetballer liet eerder bij Lommel SK al zien dat zijn team met een sterke teamgeest, een 'over-mijn -lijk- mentaliteit en een gezond, Belgisch getint eergevoel heel wat kan bereiken. Hij lijkt dan ook de geknipte man om weer wat meer vuur te krijgen in het getergde Lisp.

In de spelerskern werd alvast een 'grote kuis' gehouden. Heel wat spelers mochten beschikken en met jongens als Santermans (ex-Lommel), Cauwenberg (ex-Lommel), Bitsindou (ex-Lommel), Gilis (ex-OHL), Samyn (ex-Roeselare), Van Genechten (ex-Westerlo), Straetman (ex-Lokeren) en De Smet (ex-Beerschot) werd er heel wat 1B-ervaring binnen gehaald. Al speelden de meesten niet al te veel mee het laatste jaar. Afwachten of zij zich nu wél kunnen profileren tussen de profs.

Hecht blok

Lierse Kempenzonen speelde vooralsnog maar drie oefenduels. Daarin bleek vooral dat er offensief nog wel wat werk aan de winkel is. Tegen Roeselare konden de Kempenaars nog 2x scoren (0-2 winst), maar tegen Deinze (2-0 verlies) en Patro Eisden (0-0) zwegen de kanonnen. Defensief leek er wel al een blok te staan; mede dankzij de automatismen van de drie ex-Lommelaars (Bitsindou, Santermans, Cauwenberg).

Door de late toevoeging én de heropbouw van de ploeg start Lierse Kempenzonen het seizoen ongetwijfeld met veel twijfels. Komen de Pallieters beter tot hun recht op een hoger niveau? Kan een goalgetter als Vermeiren (ex-Beerschot, ex-Lommel) nu wel helemaal doorbreken in 1B? Kan de club ook zonder de steun van de trouwe fans haar voet zetten naast de andere 1B-teams? Een goede start lijkt alvast primordiaal voor het vertrouwen, maar met uitduels bij Westerlo en Lommel in de eerste drie speeldagen zal de ploeg toch al meteen de tenen moeten uitkuisen om resultaten te behalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top