Is het Red Bull-team eindelijk gelanceerd?

Sport | Het duurde vijf races, maar Red Bull Racing kon vorig weekend eindelijk voor het eerst de armen in de lucht steken na de 70th Year Anniversary Grand Prix met de zege van Max Verstappen. Het Oostenrijkse team droomt ervan om op dit elan verder te gaan met een nieuwe topprestatie in de GP van Spanje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Max Verstappen wist door de zege op het circuit van Silverstone, de thuisbasis van leider Lewis Hamilton, de achterstand in het klassement tot 30 punten te verkleinen. De Nederlander dankte zijn zege aan een opvallende beslissing om met harde banden te beginnen, terwijl de rivalen met medium begonnen. De Black Arrows wisten de schade te beperken met een tweede en derde plaats, maar Verstappen heeft bewezen dat hij nog over reserves beschikt om terug te keren in de titelstrijd.

Catalonië, de plaats van het eerste wapenfeit van Verstappen

Met zijn eerste overwinning van het seizoen, na drie keer het podium te hebben gehaald, klom Max Verstappen over Valtteri Bottas opnieuw naar de tweede plaats. Om Lewis Hamilton wat onder druk te kunnen zetten moet de Red Bull-racer ook in Spanje winnen. Dat zal niet makkelijk zijn, aangezien Mercedes al jaren de plak zwaait in Catalonië. Lewis Hamilton heeft de race al vier keer gewonnen, inclusief de laatste drie edities. Sinds het begin van het hybride tijdperk is het enkel Max Verstappen die er kon winnen. In 2016 vierde hij er zijn eerste overwinning.

Alexander Albon stelt ook gerust

In de schaduw van het 22-jarige wonderkind kende ook Alexander Albon een geslaagde race. De prestatie van de Thai werd ook geapprecieerd door Red Bull-manager Christian Horner. “Ik wil ook Alex feliciteren, die erg snel was en een goede comeback realiseerde. Hij maakte indruk op ons.” Albon begon als negende aan de startgrid en eindigde uiteindelijk op een overtuigende vijfde plaats. De inwoner uit Londen was zelf verbaasd. “Het toont dat de auto een enorm potentieel heeft, al is het soms moeilijk om hem te gebruiken. Deze vijfde plaats is bemoedigend en ik hoop dat het de volgende race nog beter zal gaan.”

Op het circuit van Barcelona zou Albon misschien zelfs een voordeel kunnen hebben als het warm wordt. Daardoor start Red Bull mogelijk als favoriet in Barcelona, het team liet in Silverstone alvast zien dat het over een uitstekend beheer van banden beschikt, en kan zo de titelstrijd misschien nieuw leven inblazen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top