Club Brugge NXT speelt thuiswedstrijden op... Daknam: "Wedstrijden in professionele setting organiseren"

Sport | De beloften van Club Brugge gaan komend seizoen hun thuiswedstrijden spelen in Lokeren. De jonge Bruggelingen komen in 2020 - 2021 uit in 1B en zochten in die hoedanigheid nog een stadion dat conform de 1B-regels was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Uiteindelijk viel de keuze op Daknam; de voormalige thuishaven van Sporting Lokeren. Het stadion ligt op zo'n 70 kilometer van Jan Breydel en biedt ook nog onderdak aan SC Lokeren-Temse. Dat is de fusieclub die ontstaan is na het faillissement van Sporting Lokeren. Lokeren-Temse komt volgend seizoen uit in de tweede amateurliga.

Clubs' Chief Sports Officer Roel Vaeyens toont zich alvast opgetogen: “We zijn de stad Lokeren én de fusieclub SC Lokeren-Temse bijzonder dankbaar dat Club NXT het komend seizoen de uitstekende voetbalaccommodatie op Daknam kan gebruiken om de thuiswedstrijden in 1B te spelen. Deze samenwerking stelt Club Brugge in staat om deze wedstrijden in een professionele setting te organiseren. We kijken alvast enthousiast uit naar de competitiestart en zullen alles in het werk stellen om met Club NXT een sportieve bijdrage, inclusief fair play, te leveren aan de 1B competitie waarbij we onze jonge talenten verder willen laten ontwikkelen op een hoger competitief niveau.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top