Messi versus Lewandowski: duel der roofdieren

Sport | Met FC Barcelona tegen Bayern München staat er een absolute topaffiche op het programma in de kwartfinales van de Champions League. Toch start de Duitse topclub als grote favoriet. Het is ook uitkijken naar het duel tussen Robert Lewandowski en Lionel Messi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern is na de coronabreak onstopbaar geworden en het won maar liefst twaalf keer op rij, bij FC Barcelona ging het een pak moeizamer. Terwijl Bayern de titel en de Duitse beker won, verloor Barça de titel aan Real Madrid.

Bayern overtuigt, Barça met hakken over de sloot

Barcelona kende ook een wisselvallige campagne in de Champions League. Het wist in acht wedstrijden weliswaar zes keer te winnen en twee keer gelijk te spelen, toch is het vaak met de hakken over de sloot. Vooral Lionel Messi houdt de ploeg overeind. Hij is aangever en afwerker in één en Barça is nog nooit zo afhankelijk geweest van de Argentijn. Barça zijn doelpuntensaldo: 13 voor, 6 tegen. Bayern won dit jaar alles in de Champions League en het maakte héél veel indruk. Enkele scores: Tottenham (2-7), Rode Ster Belgrado (0-6), Chelsea (0-3 en 4-1). Het doelsaldo van Bayern tot op heden: 31 goals voor, 6 tegen.

Beide ploegen rekenen voor de goals uiteraard op Messi en Lewandowski. De Argentijn zal dit jaar niet de topschutter worden in de Champions League. In zeven wedstrijden was Messi goed voor drie doelpunten en vier assists. Zijn totale balans van dit seizoen: 43 wedstrijden, met daarin 31 doelpunten en 27 assists.

Record van Cristiano Ronaldo

Lewandowski wil met Bayern de Champions League winnen, maar ook het record van Cristiano Ronaldo verbreken. Die scoorde in het seizoen 2013/2014 17 keer en Lewandowski staat momenteel na zeven wedstrijden op 13 goals en 4 assists.

Fenomenale statistieken en met nog vijf goals extra is hij Ronaldo voorbij. Het is voor de Pool wel zonde dat de kwartfinales en halve finales in één wedstrijd worden afgehandeld. Daardoor mist hij mogelijk twee wedstrijden extra om het record van Ronaldo te halen. Die had tijdens zijn recordjaar elf wedstrijden nodig om 17 keer te scoren en 5 assists te leveren. Real Madrid won dat jaar de Champions League, dus Lewandowski mag alvast hopen. Al is het opletten voor dat genie bij de Catalanen…

Volg FC Barcelona-Bayern München en alle wedstrijden van de kwartfinales van de Champions League exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top