'Altered Carbon': perfect tijdens het wachten op het tweede seizoen van 'The Witcher'

Fans van de Netflix serie ‘The Witcher’ moeten nog even geduld hebben, het vervolg op het verhaal van Geralt of Rivia bereikt het streamingplatform namelijk pas in 2021. Om de wachttijd te helpen overbruggen ging Proximus Pickx op zoek naar iets wat ‘The Witcher’ kan evenaren. Misschien is ‘Altered Carbon’ wel iets voor jou?

‘The Witcher’, de langverwachte serie gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski, kwam op 20 december 2019 uit op Netflix. Fans stortten zich meteen op de acht afleveringen waarin het verhaal van Geralt of Rivia verteld wordt, een lid van een uitstervende soort van gemuteerde, bovennatuurlijk sterke monsterjagers.
 
Dat een tweede seizoen er zit aan te komen, is al zeker, maar door de coronacrisis hebben de opnames vertraging opgelopen. Op 17 augustus begint het filmen van het vervolg en de release is gepland voor 2021, al is daar nog geen concrete datum voor vastgelegd. Het beste wat fans nu dus kunnen doen, is op zoek gaan naar een waardig alternatief om de tijd te doden.

Altered Carbon

De Amerikaanse cyberpunk serie ‘Altered Carbon’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Kingsley Morgan, speelt zich 300 jaar in de toekomst af, in een wereld die volledig getransformeerd is door technologie. De gevoelens en het bewustzijn van een persoon zitten niet langer vast in zijn lichaam, maar worden opgeslagen op een soort van chip die in de nek wordt geïmplanteerd. Menselijke lichamen worden dus verwisselbaar en de dood is niet langer permanent.
 
In die wereld is Takeshi Kovacs de enige overlevende soldaat van een groep elitekrijgers die tijdens een opstand tegen de nieuwe wereldorde werd verslagen. Zijn geest werd jarenlang gevangen gehouden, maar plots krijgt hij weer een kans om te leven. Alleen moet hij in ruil daarvoor eerst een moord oplossen.
 
Net als ‘The Witcher’ is ‘Altered Carbon’ een serie waarin de wereld die geschetst wordt in de boeken bijna perfect wordt nagebouwd. De dystopieën die gecreëerd worden zijn intrigerend, meeslepend en angstaanjagend, waardoor je niet anders kan dan je ogen aan het gescherm gekluisterd houden. Kreeg ‘The Witcher’ al je aandacht? Dan is ‘Altered Carbon’ zeker de moeite waard.

Ook nood aan wat afleiding tijdens het wachten? Beide seizoenen van ‘Altered Carbon’ zijn te vinden op Netflix.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?