Vijf dingen die je nog niet wist over Antonio Banderas

Er is er één jarig! Antonio Banderas blaast vandaag 60 kaarsjes uit. De Spaanse acteur is ondertussen geen onbekende meer, maar weet jij echt alles over de ster van ‘The Mask of Zorro’? Pickx maakte alvast een lijst met vijf feiten die je vast nog niet kende.
 

Voetbalbelofte
 
Antonio Banderas, die op 10 augustus 1960 geboren werd als José Antonio Domínguez Banderas, heeft het acteren niet met de paplepel meegekregen. Integendeel, de jonge Banderas had zijn zinnen gezet op een voetbalcarrière. Dat plan kwam echter in het gedrang wanneer hij op zijn veertiende een ernstige voetblessure opliep en zijn schoenen aan de haak mocht hangen. Gelukkig zat hij niet veel later in de zaal van de musical ‘Hair’, en pikte hij daar de liefde voor acteren op.

Madonna
 
De Spaanse acteur had veel te danken aan zijn sensuele looks en uitgesproken emoties. Kwaliteiten die hem internationaal op de kaart zetten als acteur. In 1991 viel hij in het oog van Madonna. In de biopic ‘Madonna: Truth or Dare’, zet de Queen of Pop alles op alles om hem te verleiden alleen om erachter te komen dat hij getrouwd is. Madonna is diegene die Banderas officieel introduceert in Hollywood. In 1996 speelden de twee nog een keer zij aan zij in het muzikale drama 'Evita'

Fonetisch Engels
 
De eerste grote rol in een Hollywoodfilm speelde Banderas in de cultfilm ‘The Mambo Kings’, waarin hij en jonge Cubaanse muzikant speelde die in New York woonde. Er was echter één detail dat niet over het hoofd gezien mag worden: de acteur sprak amper Engels. Hij leerde zijn tekst fonetisch uit het hoofd en ging pas na de release van zijn eerste Hollywoodfilm intensief lessen Engels volgen.  

Kinderfilms
 
Met films als ‘The Mask of Zorro’, ‘The Skin I Live In’ en ‘Interview with the Vampire’ in zijn repertoire, lijkt het voor de hand liggend dat Banderas rollen speelt die enkel voor volwassen bestemd zijn. Maar niets is minder waar. In 2001 nam hij namelijk de rol van Rodriguez op zich in de trilogie ‘Spy Kids’, de liefhebbende vader die een dubbelleven leidt als spion. Tien jaar later hoorden we de spanjaard weer in een kinderfilm, toen hij zijn stem leende aan ‘Puss in Boots’ in de ‘Shrek’-films.

Regisseur
 
Zijn vorderende leeftijd is alvast geen hindernis voor de acteur. Voor jaar nog speelde hij de rol van Almodovar, een regisseur die terugkijkt op zijn leven, in de film ‘Dolor y Gloria'. De rol was de spanjaard op het lijf geschreven, want zelf regisseerde hij al twee films: de komedie ‘Crazy in Alabama’ en ‘El camino de los ingleses’. Voor de rol van Almodovar werd Banderas voor de eerste keer genomineerd voor een Academy Award.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?