LG R6S: Team 86 en Activit-E plaatsen zich voor de play-offs

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het einde van de groepsfase van de Rainbow Six Siege-competitie nadert met rasse schreden en twee teams hebben zich al gekwalificeerd. Vier teams zullen op de laatste dag strijden om de resterende twee tickets.

Deze derde week van de competitie heeft opnieuw verrassingen en spektakel opgeleverd. Twee teams behaalden een 6 op 6. De slechte start is vergeten, Activit-E zich hersteld. Na twee briljante 7-1-overwinningen op dag 3 en 4 veroverden de aVe-spelers opnieuw de volle buit met een 7-0 tegen FAKE en een 7-3 op woensdag tegen Redbloods. Beide overwinningen brengen hen naar de tweede plaats met 13 punten en een gegarandeerde plaats in de play-offs.

Een ander team in vorm en favoriet voor de titel is Team86. Met vier overwinningen, twee gelijke spelen en nog geen enkele nederlaag op de teller staat het team van manager Jase volledig terecht aan kop. Team86 versterkte zijn positie met een 7-1-overwinning tegen FAKE. Met één punt meer dan Activit-E is ook Team86 gekwalificeerd voor de eindfase.

Op de zevende en laatste speeldag zullen de twee teams elkaar bekampen in een strijd om de eerste plaats. De wedstrijd zal ondanks de zekere kwalificatie zeker niet licht worden opgepakt, gezien de mogelijkheid op een gunstigere loting voor de halve finales.

Wat de andere twee tickets betreft, deze zullen tussen vier teams worden betwist. Apologis en KWK zijn de outsiders, terwijl Mouseplayz en Team WanteD aan de laatste speeldag zullen beginnen met een numeriek en psychologisch voordeel. De twee laatstgenoemde teams ontmoetten elkaar trouwens woensdag, met de “verrassende” overwinning van Mouseplayz in een felbevochten duel. Het resultaat is minder positief voor Thamsen en zijn team, die alles in handen hadden om de kwalificatie over de streep te trekken op dag 6. Uiteindelijk zullen ze op de slotspeeldag de valstrik van KWK moeten ontwijken, dat zichzelf een ultieme kans op kwalificatie heeft gegeven met een 6-6-gelijkspel tegen Apologis.

Hetzelfde geldt voor Mouseplayz, dat Apologis in bedwang zal moeten houden om als derde of vierde over de eindmeet te komen.

© LouvardGame
© LouvardGame

In het geval van een nederlaag van WanteD tegen KWK en een overwinning van Apologis zullen de drie teams een gelijk aantal punten hebben. Het verschil tussen de winnende en verloren rondes zal dan bepalend zijn. Mouseplayz zal daarentegen moeten winnen of hopen op een nederlaag van KWK in geval van een gelijkspel.

© LouvardGame

De zevende speeldag belooft bloedstollend te worden, met een clash voor de eerste plaats en twee finales voor de resterende kwalificatietickets. De plaatsen bij de laatste vier zullen met andere woorden goud waard zijn. €1.000 staat namelijk op het spel.

We zien elkaar maandag 10 augustus om 19u voor het definitieve verdict, alvorens vier teams aan de grote finale van de Louvard League beginnen!

© LouvardGame

© Activit-E Makushime

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top