International Cat Day: vijf films die je laten 'spinnen' van plezier

Films | Op 8 augustus is het International Cat Day. In deze coronatijden koesteren we onze huisdieren nog meer dan anders en Proximus Pickx viert deze dag van de viervoeter met vijf opvallende films waarin katten de hoofdrol spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Keanu (2016)

Wanneer Rell zijn geliefde kat Keanu wordt gekidnapt, moeten de neven Rell en Clarence zich voordoen als meedogenloze moordenaars om zo te kunnen infiltreren in een straatbende. Zo willen ze de kat terughalen. Het katje is echter zeer gewild en er ontstaat zelfs een bendeoorlog om de schattige viervoeter.

Een apart verhaal, maar de film kreeg toch lof. "Een absurd verhaal, maar met een leuk komisch duo is het een zeer aangename film om volgen", luidden de commentaren.

Puss in Boots (2011)

Deze spin-off van 'Shrek', waar De Gelaarsde Kat iedereen kon bekoren met zijn schattige ogen en stoere karakter, was een enorm succes. De stem van Antonio Banderas maakt de gelaarsde kat mysterieuzer en de charmeur met Spaanse tongval weet de kijker te verleiden.

In deze film horen we ook de stemmen van onder meer Salma Hayek, Zach Galifianakis en Billy Bob Thornton. Kortom, een cast om u tegen te zeggen. 'Puss in Boots' is te bekijken via Netflix, net als de zes seizoenen van de gelijknamige serie.

Garfield (2004)

Bij deze hete temperaturen voelen we ons allemaal wel een beetje zoals Garfield. Veel inspanning leveren zit er niet echt in en lekker luieren geniet de voorkeur. Voor Garfield zijn er maar twee zaken belangrijk in het leven: slapen en eten.

Zijn favoriete gerecht: lasagne. Dat is ook te zien aan zijn dikke buik. Garfield is een echte bourgondiër en haat maandagen. Klinkt bekend in de oren? In deze film krijgt Garfield met Odie een hond als huisgenoot en dat staat hem niet aan. Met alle gevolgen van dien…

De Aristokatten (1970)

Een Disney-klassieker pur sang en aanzien als één van de beste Disney-films ooit. Madame Bonfamille stelt haar testament op en butler Edgar hoopt op een groot deel van de erfenis. Wat blijkt? Alles gaat naar de katten! Edgar beraamt een plan om daar een stokje voor te steken…

Een must see voor elke cat lover. Weetje: de soundtrack van deze film was het allerlaatste lied ooit van Maurice Chevalier. Hij was in 1969 al een tijdje op pensioen, Chevalier was dan 80, maar zijn goede vriend Walt Disney kon hij niet wandelen sturen.

De Artistokatten is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Cats (2019)

De fans van Taylor Swift weten het als geen ander: de populaire Amerikaanse zangeres is gek van haar katten. Ze komen voor in haar liedjes en ook op de sociale media zijn ze nooit ver weg. ‘TayTay’ ging zelfs een stapje verder en speelde mee in de fantasy musical: ‘Cats’. Ze krijgt het gezelschap van een resem ‘bekende katten’: Idris Elba, Jason Derulo, Rebel Wilson, Judy Dench, Ian McKellen…

Swift genoot van het werk, want de lessen gingen als volgt: "We kropen urenlang op onze blote voeten en moesten naar elkaar sissen". Die vreemde werkdagen bleken niet voldoende, want de film maakte ruim 100 miljoen euro verlies en kreeg vernietigende commentaren. Voor de kattenliefhebbers en -liefhebsters, en de fans van Taylor Swift, toch eens het bekijken waard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top