Op verplaatsing in 1B: de bus op voor zo'n 200km of... met de fiets naar een uitduel!

Sport | Vorig seizoen moest Excelsior Virton gemiddeld zo'n 236 kilometer afleggen voor de veertien uitmatchen in de Proximus League. De onderlinge matchen tegen KSV Roeselare waren toen de uitschieters met een reisafstand van maar liefst 307 kilometer! Dergelijke marathonreisjes zitten er dit jaar niet in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verste verplaatsing in het seizoen 2020 - 2021 zal die tussen de beloften van Club Brugge en RFC Seraing zijn. Tussen beide stadions ligt een afstand van zo'n 195 kilometer; 23 kilometer meer dan bij de rit tussen Brugge en Lommel.

De kortste verplaatsing wordt die tussen RWDM en Union Sint-Gillis. Het Edmond Machtensstadion en het Joseph Mariënstadion liggen qua reisafstand amper 7,4 kilometer uit elkaar. Wie te voet of met de fiets naar de Zwanzederby wil gaan, geraakt er zelfs op 5,5 kilometer!

De op één na kortste verplaatsing is opvallend genoeg niet die tussen Lierse Kempenzonen en KVC Westerlo (34,9 kilometer), maar wel die tussen Lommel SK en KVC Westerlo (34,6 kilometer).

In het nieuwe seizoen zullen er twee Brusselse, twee Antwerpse, een West-Vlaamse, een Oost-Vlaamse, een Limburgse en een Luikse club vertegenwoordigd zijn in 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top