Belgian League: Aethra plaatst zich voor halve finales en Country Finals

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aethra Esports heeft donderdag een sterke prestatie neergezet met een dubbel geslaagd doel tegen Team 7AM. Alles is in gereedheid voor een ware clash tegen KVM om de finale van deze zomersplit te bereiken.

Afgelopen donderdag stond de tweede wedstrijd van de Belgian League-play-offs op League of Legends op het programma, het langverwachte duel tussen de derde en vierde van het reguliere seizoen voor een plaats in de halve finales. Maar nog belangrijker, de winnaar van de clash won automatisch een minimum van 70 kampioenschapspunten, wat zekerheid gaf over deelname aan het grote slottoernooi: de Country Finals.

Beide teams waren meer dan klaar om het uit te vechten in een BO3. De confrontatie was voor beide teams hun allereerste play-offwedstrijd gezien Aethra’s laatste plaats in de spring split en de komst van Team 7AM in het tussenseizoen. Hoewel Aethra vooraf de favoriet was, hadden de 7AM-spelers het voor elkaar gekregen om Sector One in de groepsfase te verslaan. Het duel beloofde een nagelbijter te worden.

Beide teams bleken aanvankelijk aan elkaar gewaagd en bleven geduldig, maar Aethra nam beetje bij beetje het voortouw. Dat voordeel werd geaccentueerd met het doden van de draak in minuut 16. Aethra maakte gebruik van de situatie om de kills-stand naar 3-7 te brengen. Vanaf dat moment verdween het evenwicht volledig uit de wedstrijd. De 7AM’s stortten in en hun basis werd vernietigd, ondanks een goede constructie tot in het midden van de ronde.

Yoni en zijn team mochten niet meer aarzelen en moesten de tweede ronde winnen om niet naast het podium te vallen. Maar een pauze van vijf minuten was niet genoeg om de trein weer op de rails te krijgen tegen zelfverzekerde tegenstanders. In feite begon Aethra beter en maakte het team het zichzelf wat gemakkelijker in de tweede wedstrijd. Team 7AM kon niets doen om hun vooruitgang te stoppen en werd verslagen.

Eindstand: 2-0. Tuomari, Goksi, Mikkel, Slyv3r en Bardo veroverden hun ticket voor de volgende ronde! De winnaar van de halve finale tussen Aethra en KVM op 3 augustus plaatst zichzelf naast Sector One in de grote finale van deze zomersplit. Voor Aethra is de kers op de taart dat ze met de overwinning tegen 7AM de laatst beschikbare plek op de Country Finals van dit najaar in de wacht slepen. S1, Mechelen, Anderlecht en Aethra maken er onderling uit wie zich tot Belgisch kampioen 2020 kroont.

De overwinning van Aethra maakt ook een einde aan de competitie voor Team 7AM. Waarschijnlijk teleurgesteld door de eliminatie, kan het jonge team toch tevreden zijn over het verloop. Wij zagen een mooie teamprogressie die resulteerde in een kwalificatie voor de play-offs.

Het vervolg van de eindfase is natuurlijk te volgen op het platform en de applicatie van Proximus Pickx. Je kan de volgende wedstrijd op 3 augustus ook volgen op de Twitch-kanalen ProximusEsportsFR en ProximusEsportsNL.

© Belgian League

© Aethra Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top