Ava: huurmoordenares wordt doelwit

Films | Bijna alle grote zomerblockbusters zijn uitgesteld door het coronavirus, maar met Ava komt er deze week toch nog een nieuwe film in de zalen met een pak grote namen. De cast met Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich en Geena Davis is meteen ook de belangrijkste troef van de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ava (Jessica Chastain) werkt als huurmoordenaar voor een geheime organisatie in opdracht van Duke (John Malkovich). Haar specialiteit: overal ter wereld hooggeplaatste doelwitten uitschakelen. Wanneer ze de verkeerde informatie doorgespeeld krijgt, loopt een van haar opdrachten fout af. Ze wordt op non-actief gezet en besluit haar familie op te zoeken in de hoop de stukgelopen relatie met haar moeder (Geena Davis) te kunnen redden. Maar achter haar rug om heeft het hoofd van de geheime dienst (Colin Farrell) een aanslag op haar voorbereid om alle sporen te wissen. Ava moet nu niet alleen zichzelf, maar ook haar familie in leven zien te houden.

Jessica Chastain is naast hoofdrolspeelster in Ava ook coproducent van de film, die schippert tussen actiefilm en drama. Het opzet van de film doet denken aan de films van Luc Besson (Nikita, Anna), maar het is Tate Taylor (The Help, The Girl on the Train) die plaats nam in de regiestoel. Dat levert enkele amusante knokpartijen en dialogen op, maar verder blijven we een beetje op onze honger met deze film, ondanks de uitstekende cast. De privéperikelen van het hoofdpersonage zijn niet echt een meerwaarde voor het verhaal en zo is het resultaat vooral een halfgeslaagde actiefilm.Ava loopt vanaf deze week in de zalen. De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top