Clip van de week: Cardigan

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. Nu het coronavirus weer opflakkert in onze contreien, is het met een bang hart afwachten hoe het najaar er zal uitzien. Hoe zwaar de muzieksector ook te lijden heeft onder rampspoed, sommige wereldartiesten vertikken het om hun albumreleases uit te stellen. Zo ook Taylor Swift, die onlangs haar nieuwe plaat 'Folklore' op de wereld losliet.

'Folklore', de jongste plaat die Swift per verrassing dropte als een soort troost in deze bittere coronatijden, is de talk of the town. Tegelijk met de release deelde de gevierde popzangeres meteen de muziekvideo voor 'Cardigan', die zich afspeelt in een mystiek woudlandschap. Een piano dient als een soort portaal, waarin Swift verdwijnt om plots naar een ruwe zee geteleporteerd te worden. Uiteindelijk kruipt ze opnieuw in haar drijvende piano, waarna ze naar een boshut geflitst wordt.
 
Al snel haalden fans hun vergrootglas boven om de lyrics te analyseren op verborgen boodschappen en cryptische hints. De meest wijdverspreide theorie onder fans is dat de tekst gaat over Swifts vriendje Joe Alwyn, met wie de zangeres sinds 2016 verkering heeft. Op haar zevende album 'Lover', dat vorig jaar verscheen, stond die liefde ook centraal, maar deze keer besloot Swift om het thema op een meer subtiele en sobere wijze aan te snijden.
 
In de Netflix-docu over Swift, 'Miss Americana', verschenen in januari van dit jaar, vertelde het popidool openlijk over hoe Joe haar kijk veranderde op het feit dat haar liefdesleven steevast in de publieke aandacht staat. "Ik werd verliefd op iemand die een zalig normaal, gebalanceerd en standvastig leven heeft", klonk het.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?