Niet te missen op tv (27 juli – 2 augustus): 3 x op het puntje van je stoel

Je conditie verbeteren met behulp van televisie? Dat is misschien overdreven, maar deze film en series zorgen wél voor een verhoogde hartslag.

Ze grijpen je daarenboven bij je nekvel, zodat je niet wilt gaan slapen voor je ze hebt uitgekeken…

Nordic crime

Op 22 mei 1999 vond nabij Oslo een drievoudige moord plaats die voor heel wat plottwists en complottheorieën zorgde. Marie Orderud, Kristian Orderud en hun dochter Anne Orderud Paust worden vermoord teruggevonden op de familieboerderij, vlak bij Oslo in Noorwegen. De politie heeft geen enkel spoor, tot een onverwachte gebeurtenis een nieuw licht werpt op de zaak.

Misdaadjournalist Øystein Milli tracht in deze zesdelige serie aan de hand van politievideo’s en getuigenissen te achterhalen wie de slachtpartij uitvoerde.

Werd Anne omgelegd door bevriende Joegoslavische maffiosi, had haar pas gestorven (of vergiftigde?) man vijanden gemaakt toen hij voor de Noorse geheime dienst werkte? En waarom wilde Anne geen politiebescherming nadat iemand haar auto had proberen op te blazen?

Bekijk ‘The Triple Murder’ op maandag 27 juli om 22u45 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Peter Van den Begin als flik

Het levensverhaal van regisseur Nabil Ben Yadir is dat van een selfmade man. Hij werd in 1979 geboren in Sint-Jans-Molenbeek. Op 23 oktober 1996 had Nabil een ongeluk waardoor hij het gehoor aan zijn linkerkant verloor. In 1998 behaalde hij zijn diploma Elektromechanica. Tien jaar later, in 2008, begon de eerste draaidag van ‘Les Barons’, zijn langspeelfilmdebuut als regisseur.

De schrik voor de politie zat er als kind diep in bij Nabil, toen een anonieme ket in Molenbeek. In zijn film ‘Dode Hoek’ speelt Peter Van den Begin een compromisloze flik die lid wordt van een extreemrechtse politieke partij.

De politieke thriller switcht tussen de verlaten Antwerpse kades, het lokale politiecommissariaat en louche buurten in Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorziene en fatale gebeurtenissen in gang zet.

In dit pittige verhaal zet Peter Van den Begin als ‘Mr Zero Tolerance’ een glansrol neer. Ook Jan Decleir schittert als vanouds.

Bekijk ‘Dode Hoek’ op woensdag 29 juli om 21u45 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Prison Break in het echt

Na afloop van de eerste reeks van ‘The Handmaid’s Tale’ op woensdagavond bij Canvas volgt vanaf 29 juli ‘Escape at Dannemora’. De Amerikaanse tv-serie is een op ware feiten gebaseerde fictiereeks over een merkwaardige ontsnapping uit de gevangenis van Dannemora tegen de Canadese grens, vijf jaar geleden.

Twee moordenaars wisten toen te ontsnappen met de hulp van een vrouwelijke gevangenismedewerker met wie ze allebei een seksuele relatie hadden. Dit is ‘Prison Break’, maar dan in het echt.

De achtdelige reeks werd geregisseerd door Ben Stiller met in de hoofdrollen Benicio del Toro, Paul Dano en Patricia Arquette, die met haar vertolking een Golde Globe won.

Bekijk ‘Escape at Dannemora’ op woensdag 29 juli om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Films

Bekijk alles
Top