Play-offs Belgian League: vier teams gaan de laatste rechte lijn in

Door Proximus

Deel dit nieuws

De groepsfase van de zomersplit is voorbij en de vier gekwalificeerde teams zijn bekend. Hoewel Sector One de status van grote favoriet opgekleefd krijgt, is een verrassing altijd mogelijk… We maken plaats voor de play-offs.

Voor degenen die de competitie de afgelopen weken niet hebben gevolgd, het Belgische kampioenschap op League of Legends gaat zijn laatste rechte lijn in. Sector One, KVM Esports, Aethra Esports en Team 7AM zijn de vier teams die zich hebben gekwalificeerd voor de play-offs van deze zomer. Leider S1, minder onaantastbaar dan in de laatste split, moet oppassen voor de opmars van de Mechelaars, de sterke comeback van Aethra en de nieuwkomers van Team 7AM, die zich hebben gekwalificeerd voor de play-offs in hun allereerste deelname aan de Belgische competitie.

De teams en krachtsverhoudingen

1ste: Sector One

Sector One kroonde zich tot kampioen van de spring split na een foutloos parcours. Die vlekkeloze run zetten de “Foxes” deze zomer voort tot de avond van 29 juni. Op een maandag zoals enkele andere zorgde Aethra voor de eerste grote verrassing van het seizoen 2020. Was het toeval of gooide de kampioen zijn eigen ruiten in? Het antwoord volgde twee weken later in het duel met Team 7AM. Sector One verloor tot grote verbazing van de Belgian League-volgers opnieuw.

© Belgian League

Hoewel ze hun positie als grote favoriet niet in twijfel trekken, hebben de twee nederlagen wel Sector One’s status als onverslaanbare tegenstander definitief uitgewist. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat twijfel zich in de geest van kapitein Night heeft gevestigd, zijn de hoop en vertrouwen zeker gegroeid bij de concurrentie. De vraag is dus: vliegt Sector One opnieuw over de tegenstand of staan we aan het begin van een nieuw tijdperk?

2de: KVM Esports

KVM verraste op de laatste dag van de voorjaarssplit door zich te kwalificeren voor de play-offs voor de neus van Aethra en Brussels Guardians. Maar in deze editie bleek de kwalificatie van de Mechelaars zeker geen toeval. Ondanks een valse start tegen RSCA, toonden Sumi en zijn teamgenoten gedurende de hele groepsfase hun kwaliteiten, met een verdiende tweede plaats net achter Sector One als gevolg. Met zeven overwinningen en slechts drie nederlagen hebben de wissels in het tussenseizoen hun vruchten afgeworpen.

© Belgian League

KVM is een echte kanshebber voor de finale. Het enige nadeel is dat geen van de duels tegen de “Foxes” tot nu toe in hun voordeel uitdraaide. Ze zullen echter wel klaar moeten zijn op 27 juli, aangezien ze de play-offs tegen diezelfde S1’s zullen openen. Als ze winnen, zullen de machtsverhouding volledig door elkaar worden geschud en krijgen we, wie weet, een surprise van de chef.

3de: Aethra Esports

Na het beëindigen van de spring split als rode lantaarn, kwamen de spelers van Aethra in een moeilijke situatie terecht. Een reactie was nodig voor de organisatie die de ESL Proximus Championship-titel had gewonnen.

Hoewel de eerste twee weken van de competitie niet denderend verliepen, werden de vijandelijkheden van het gloednieuwe team met een eerste succes tegen Anderlecht in week 3 in gang gezet. Na twee overwinningen in drie wedstrijden vond de grote ommekeer plaats in week 5. Aethra won zijn duel tegen Sector One en werd het eerste team dat de oranje reus omverwierp. Ondanks een nederlaag tegen Mechelen eindigde het team, bestaande uit Mikkel, Tuomari, Goksi, Slyv3r en Bardo, de groepsfase met drie overwinningen op rij.

© Belgian League

Met een goed slot van de reguliere competitie en een topprestatie tegen de kampioen zal Aethra zeker geen vogel voor de kat zijn en zou het team, waarom niet, voor dé stunt van de zomer kunnen zorgen!

4e: Team 7AM

Nadat het afscheid van TimeOut, tweede in de laatste split, kwam Team 7AM als “klein duimpje” aan de start van de summer split. Maar dankzij hun prestaties in de Open Tour Benelux en het vertrouwen in hun potentieel, lieten Yoni en zijn team een goede progressie zien en bemachtigden ze het laatste kwalificatieticket.

Het eerste deel van de competitie beloofde echter niet veel goeds. Na een teleurstellende 1-4 moesten de 7AM’s reageren als ze hun kansen op kwalificatie gaaf wilden houden. Gelukkig voor hen maakten ze in week 5 gebruik van de slechte vorm van Anderlecht om een tweede overwinning te boeken en het pad richting eindfase vrij te maken. Maar naast het feit dat het team twee opeenvolgende overwinningen tegen de directe concurrenten liet noteren, realiseerde het jonge team ook een ongelooflijke prestatie met het knock-out slaan van Sector One op de avond van 13 juli. Met zo’n prestatie verdiende Team 7AM zijn kwalificatie, die 100% zekerheid werd door de nederlaag van RSCA tegen de leider op de laatste speeldag.

© Belgian League

De tegenstand is dus gewaarschuwd! Het team onderschatten zou een beginnersfout zijn en zou dit ambitieuze team de kans geven om hun ultieme droom waar te maken… de titel van Belgisch kampioen.

Kalender en format

Net als in de vorige editie worden de play-offwedstrijden in een BO3 afgewerkt. De teams die doorstoten naar de finale werken er een BO5 af.

De openingsspeeldag vindt plaats op maandag 27 juli met de eerste clash tussen de winnaar van de reguliere fase en de runner-up: Sector One vs KVM. De winnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor de finale. De verliezer zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Aethra (3de) en Team 7AM (4de).

Het format laat weinig speelruimte voor de teams. De eindsprint belooft adembenemend te worden.

© Belgian League

De inzet

Kampioen van de summer split

Voor dit tweede deel van het kampioenschap staat er dubbel zoveel op het spel. Het allereerste is natuurlijk de zomertitel. Vanaf 27 juli starten de vier qualifiers aan een laatste rechte lijn die hen naar de finale van dit zomerseizoen zal leiden. Naast prestige zal de overwinning op 10 augustus de kampioen het leeuwendeel van de prijzenpot van €7.500, namelijk €2.500, opleveren. De verliezende finalist ontvangt €1.500, het bronzen team €1.250 en de vierde €1.000. Eén ding is zeker, we weten nu al dat Anderlecht voor zijn vijfde plaats €750 zal opstrijken en dat de Brussels Guardians (6de) €500 zullen ontvangen.

Dat is al een mooi pakketje dat aan de winnaar wordt uitgereikt. Maar alsof dat nog niet genoeg is, biedt de titel ook recht op de play-ins van de European Masters. Ter herinnering, Sector One had er in het afgelopen voorjaar geschitterd door uit de poules te komen. Maar met nog één stap verwijderd van het main event verloren de “Foxes” van Defusekids (nu LowLandLions).

De Country Finals

Het seizoen 2020 zal echter nog niet voorbij zijn na afloop van de play-offs. Met het oog op de toekomst hebben de teams nu al het grote eindtoernooi in het vizier: de Country Finals. En terecht, het hele jaar door streefden de spelers er ook naar om de best mogelijke plaatsen te bemachtigen om zo veel mogelijk punten voor het algemene klassement te verzamelen. Dat klassement geeft Anderlecht een laatste kans. Want op het einde van de zomersplit vinden we de vier best presterende organisaties over het hele jaar terug voor de eindtitel van Belgisch kampioen 2020 op de game van Riot Games.

Zie hieronder een klein overzicht van de verdeling van de kampioenschapspunten:

Spring Split

1eSector One90 ptn
2eTimeOut Esports (gestopt)70 ptn
3eRSCA Esports50 ptn
4eKVM Esports30 ptn
5eBrussels Guardians10 ptn
6eAethra Esports0 ptn

Summer split

1eTBDGekwalificeerd voor Country Finals
2eTBD90 ptn
3eTBD70 ptn
4eTBD40 ptn
5eRSCA Esports20 ptn
6eBrussels Guardians0 ptn

We weten reeds dat Anderlecht genoeg punten heeft. Sector One en Mechelen zijn in het slechtste geval gegarandeerd van de 3e plaats. Zij zouden dus een minimum van respectievelijk 160 en 100 punten hebben. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat ook deze twee teams gekwalificeerd zijn voor de Country Finals.

Daarom kunnen, na het vertrek van TimeOut, alleen Aethra (0 ptn) en 7AM (0 ptn) nog hopen om door te stoten naar de volgende ronde. Wat er ook gebeurt, de winnaar van het duel tussen de 3de en 4de ontvangt minstens 70 punten, wat evenveel is als het totaal aantal punten van Anderlecht.

S1, KVM en Anderlecht zijn dus zeker van hun deelname aan de grote eindfase. Er moet nog één plaats worden ingevuld en die zal op 30 juli tussen Aethra en Team 7AM worden betwist.

De play-offs zullen ongetwijfeld voor spektakel zorgen, de inzet is groot. We spreken daarom af van 27 juli t.e.m. 10 augustus voor de vier play-offspeeldagen.. De gemakkelijkste weg om de Belgian League te volgen is via het platform of via de smartphone app Pickx, of via de stream hieronder:

© Belgian League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top