Guga Baúl, de stem achter tientallen geïmiteerde BV’s

Films | In dit format blikken we terug op acteurs en actrices die hun stem hebben gegeven aan iconische personages. Deze keer is het de beurt aan Laurent Gaëtan Bailleul, oftewel Guga Baúl, een Vlaamse acteur, komiek en vooral: imitator. Baúl werd vooral bekend na zijn optredens in het VTM-programma Tegen de Sterren op, waarin hij tientallen bekende Vlamingen imiteerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voormalig toptennisser

De artiestennaam van Baúl is gebaseerd op twee idolen van de man himself. Guga wijst op de bijnaam van een voormalig toptenisser Gustave KuertenBaúl wijst zowel op zijn eigen achternaam: Bailleul, als op de voetballer Raúl González Blanco.
 
Vijf jaar voor het optreden in Tegen de Sterren op, startte Baúls publieke carrière. Met deelnames in de Kunstbende in Roeselare en Comedy Casino liet hij zijn originele artiestennaam voor het eerst vallen. Twee jaar na zijn optreden in Tegen de Sterren op, begon de man uit Oostende een eerste zaalshow. Later was hij ook te zien in Sportstories, een theatershow over sport van Stef Wijnants. Naast andere passages in diverse programma’s en shows, toerde de komiek in 2014 met Radio Guga. Dat was een muziekproject met zangimitaties van onder anderen  Raymond van het Groenewoud, Yevgueni, Editors, Ozark Henry, Passenger en Bart Peeters. 
 

Bart Peeters

Het is dan ook mede dankzij zijn veelzijdige en identieke imitaties dat Guga Baúl zijn bekendheid bij het grote publiek kon realiseren. Vooral via zijn stem kan de imitator heel gedetailleerd en specifiek andere mensen nadoen. Soms zelfs zo goed, dat de persoon wie hij nadoet (zonder beeld dan wel), gelooft dat er gewoon een fragment van hemzelf wordt afgespeeld. Dat is ook te zien in onderstaande imitatie!

Vijfhonderd typetjes

In totaal speelde Baúl voor Tegen de Sterren op meer dan vijfhonderd verschillende typetjes. Zijn favoriete ‘slachtoffers’ waren onder andere Theo FranckenAdil El ArbiJames Cooke, Frank Bomans, Geert Hoste, Otto-Jan Ham en Sergio Herman. Naast zijn imitaties en passages als komiek, is Baúl ook aan het werk als acteur. Hij trad onder andere al op in een reeks televisieprogrammas en films. In 2015 speelde hij een gevangene in F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General. Tevens was Baúl in 2016 te zien in het televisieprogramma Boxing Stars.
In onderstaand fragment kan je Baúls beste immitaties herbekijken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top