Augustus staat in het teken van het voetbal

Sport | Na de herstart van de Duitse, Spaanse en Italiaanse competitie kan de voetballiefhebber in augustus bij Proximus opnieuw ten volle zijn hartje ophalen. Onder meer de eindfase van de Champions League en het nieuwe voetbalseizoen in de vaderlandse competitie staan op de planning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalfan bleef, op enkele buitenlandse competities na, sinds begin maart verstoken van de belangrijkste bijzaak ter wereld. Maar goed nieuws: vanaf augustus is Koning Voetbal terug van zijn coronabreak. Deze maand staan onder meer de atypische eindfase van het kampioenenbal, de ontknoping in de Proximus League en de competitiestart van de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League op de agenda. Een overzicht.

Minitoernooi beslist over winst Champions League

Sinds dinsdagavond 10 maart rolde de bal niet meer op het kampioenenbal. Gelukkig komt daar binnenkort opnieuw verandering in. Wegens de gedwongen coronapauze heeft de UEFA een alternatieve eindfase voor haar paradepaardje moeten uitdokteren. Omdat begin maart nog maar de helft van de kwartfinalisten bekend was, met name Atalanta Bergamo, Paris Saint-Germain, RB Leipzig en Atlético Madrid, dienen de overige 8 deelnemers hun terugwedstrijd op 7 en 8 augustus eerst nog in eigen huis af te werken. Zo wacht Kevin De Bruyne op vrijdag 7 augustus een felbevochten duel met het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard (heenmatch 1-2) en moeten Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala dizelfde avond een 1-0 achterstand goedmaken tegen het Franse Olympic Lyon. Daags nadien betreden Lionel Messi en co de wei tegen de troepen van Dries Mertens (heenmatch 1-1) en mag Bayern München zich tegen Chelsea thuis verzekeren van een plaatsje bij de laatste acht (heenmatch 0-3).

Van woensdag 12 augustus tot en met zondag 23 augustus trekt de hele Champions League-karavaan dan naar de Portugese hoofdstad Lissabon, waar tijdens een minitoernooi beslist wordt over de eindwinnaar. De Italiaanse revelatie Atalanta kijkt alvast het sterrenensemble van PSG in de ogen, terwijl de jonge bende van Julian Nagelsmann het geslepen Atlético Madrid mag ontvangen. Voorts neemt Napoli of Barcelona het op tegen Bayern München of Chelsea en treft Real Madrid of Manchester City Olympique Lyon of Juventus. Alle confrontaties worden in één partij afgewerkt, wat de kansen van de outsiders en de meer gerodeerde ploegen wel eens danig zou kunnen verhogen.

Alle Champions League-wedstrijden zijn live en integraal te volgen bij Proximus Sports, van de laatste achtste finales op vrijdag 7 augustus tot en met de grote finale op zondag 23 augustus. Proximus Sports is beschikbaar via het All Sports-pakket van Proximus TV.

Belgisch voetbal viert haar rentree

Ook in het vaderlands voetbal rolt de bal al niet meer sinds begin maart. Na veel vijven en zessen besliste de Pro League om de stand na 29 speeldagen om te vormen tot de definitieve eindstand. Club Brugge mocht zo zijn 16de landstitel bijzetten in de prijzenkast, terwijl Waasland-Beveren veroordeeld werd tot degradatie. OH Leuven en Beerschot dienen op zondag 2 augustus - een week voor de competitiestart nota bene - dan weer de terugmatch van hun promotiefinale af te werken om te bepalen wie van de twee volgend seizoen op het hoogste niveau mag aantreden (heenmatch 1-0).

Talloze rechtzaken ten spijt is dit op het moment van schrijven nog steeds de gang van zaken, al gaf het BAS daags na de voorstelling van de nieuwe kalender Waasland-Beveren wel gelijk. De Pro League wil echter van geen wijken weten en moet op 31 juli - een luttele week voor de competitiestart - haar goedkeuring nogmaals geven voor een format met 16 ploegen en dus zonder de Waaslanders. Nog voor de start van het nieuwe seizoen geven Club Brugge en Antwerp elkaar op zaterdag 1 augustus partij in het Koning Boudewijnstadion om uit te maken wie zich de bekerwinnaar van de jaargang 2019-2020 mag noemen.

Na de promotiefinale in de Proximus League op zondag 2 augustus trekt de Jupiler Pro League zich op zaterdag 8 augustus op gang met de topper tussen kampioen Club Brugge en seizoensrevelatie Charleroi. Voorts volgen onder meer nog Standard - Cercle Brugge en STVV - Anderlecht. In totaal worden er in augustus vier speeldagen in de vaderlandse competitie afgewerkt, met onder meer de toppers Genk - Antwerp (zaterdag 15 augustus om 16u30) en Gent - Anderlecht (zondag 30 augustus om 13u30). Ook de Proximus League trekt zich in augustus opnieuw op gang. Daar staan twee speeldagen geprogrammeerd voor deze maand. Zo opent degradant Waasland-Beveren op zaterdag 22 augustus om 20u45 met een thuiswedstrijd tegen Union en treffen promovendi Deinze en RWDM elkaar op 23 augustus om 16u.

Wie overgaat naar 1A en wie de beste competitiestart neemt, beleef je live en integraal op Proximus Sports en Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top