Belgian League: Anderlecht verliest en mist de play-offs

Door Proximus

Deel dit nieuws

De zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap kende maandagavond zijn verdict. De grote vraag was wie het laatste ticket voor de play-offs zou veroveren, Team 7AM of RSCA.

Ging Anderlecht zijn zomerseizoen op één dag redden? Dat was de grote vraag voor aanvang van de achtste speeldag van de Belgian League. De opdracht zag er op papier in ieder geval allesbehalve gemakkelijk uit met een duel tegen koploper Sector One. Na een overdonderende start met twee overwinningen op speeldag één gingen de Brusselaars vervolgens ten onder met slechts nog een kleine overwinning tegen de Brussels Guardians in week zes. Maar een overwinning tegen S1 en een nederlaag van Team 7AM, zou beide teams naar een tie-breaker voor de vierde plaats leiden.

Maar de avond begon met een confrontatie zonder inzet. KVM had zich al gekwalificeerd en moest het opnemen tegen de Brussels Guardians, dat al uitgeschakeld was. Maar opnieuw waren de intrinsieke kwaliteiten van de Brusselse spelers niet voldoende om te winnen. Mechelen sloot zijn groepsfase af met een zeer mooie 7-3-overwinning, wat het team ongetwijfeld vertrouwen geeft voor de eindfase.

© Belgian League

Vervolgens was het tijd voor de twee “verrassingen” in dit kampioenschap. Nieuwkomer in de Belgian League, Team 7AM, bood ons gedurende deze acht wedstrijden een heel mooi spel aan en kreeg de kans om zijn ticket voor de play-offs te valideren tegen het herstelde Aethra. Na een teleurstellende voorjaarssplit heeft Aethra in deze summer split laten zien dat het “back in business” is. Ondanks een zeer evenwichtige wedstrijd waren het uiteindelijk de 7AM’s die verloren na het fatale verlies van de drake en de baron nashor. Met de nederlaag van Team 7AM bleef de deur richting play-offs op een kier staan voor RSCA.

Anderlecht moest echter een prestatie van formaat op de mat leggen tegen Sector One om die fameuze tie-breaker te krijgen. Maar ondanks de beste wil van de wereld slaagde RSCA er niet in om de favoriet omver te werpen in een duel dat de dertig minuten niet haalde. De ontgoocheling was groot binnen de Brusselse gelederen en bij de spelers, die slechts zelden een competitieve finale op Belgische bodem hebben gemist. Het resultaat komt duidelijk niet overeen met hun individuele talent, maar de groepsgeest bleek niet sterk genoeg in deze tweede helft van het seizoen 2020.

© Belgian League

Voor Anderlecht is echter niet alles verloren. Het team verzamelde 70 kampioenschapspunten, voldoende voor een plaats in de Country Finals. Ter herinnering, de Country Finals is de grote eindfase van deze Belgian League, die de vier beste ploegen over het volledige seizoen zal samenbrengen en die in het najaar zou moeten plaatsvinden. Gezien het huidige klassement zal er nog maar één plaats worden betwist tussen Aethra Esports en Team 7AM. Beide teams zullen elkaar bekampen in de volgende play-offs.

© Belgian League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top