Films waarbij een virus de wereld in zijn greep heeft

Vanavond zendt Canvas om 21u de befaamde film ‘Twelve Monkeys’ uit. De uitbraak van een dodelijk virus kost het leven aan 5 miljard mensen. Proximus Pickx selecteert voor jou drie films waarbij een virus de wereld in zijn greep heeft.

In ‘Twelve Monkeys’ zijn er glansrollen weggelegd voor Bruce Willis en Brad Pitt. Gevangene James Cole (gespeeld door Bruce Willis) wordt door wetenschappers een jaar terug in de tijd gestuurd om informatie bij elkaar te sprokkelen over de 'The Army Of The Twelve Monkeys'. Deze terroristische organisatie wordt verantwoordelijk geacht voor de aanslag, waardoor het virus zich verspreidde. Cole belandt echter in het jaar 1990 en niemand gelooft hem. Tot overmaat van ramp sturen ze hem naar een psychiatrische instelling

Contagion 2011

In Europa komt er stilaan een tweede coronagolf op gang en het verhaal in de film ‘Contagion’ komt dicht bij het virus dat ons al maanden in de greep heeft. Met Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne en Jude Law is er een zeer stevige cast. Een dodelijk virus doet zijn intrede en is zeer besmettelijk. De verspreiding van het virus gaat razendsnel en de medische wereld probeert met man en macht een vaccin te ontwikkelen.

De wereld ligt daardoor stil: mensen die gaan hamsteren, lege luchthavens, verlaten straten… Een beeld dat ons niet onbekend is, maar in deze film wordt daar natuurlijk nog een extra ‘Hollywoodsausje’ over gegoten. Opvallend: de film werd na de uitbraak van het coronavirus plots weer populair en werd online zeer vaak bekeken.

I Am Legend (2007)

Een wetenschapper lijkt een vaccin tegen kanker te hebben gevonden, maar dat blijkt een grote misvatting te zijn. Er ontstaat een virus dat 90% van de wereldbevolking besmet. Miljarden mensen sterven, honderden miljoenen veranderen in een soort zombies – die niet tegen daglicht kunnen – en amper twaalf miljoen mensen blijken immuun te zijn.

Eén van hen is Robert Neville, vertolkt door Will Smith. Neville - die helemaal alleen lijkt te zijn - is een wetenschapper en zoekt naar een vaccin, maar hij komt tal van obstakels tegen. Will Smith kreeg de nodige lof voor zijn acteerprestatie. ‘I Am Legend’ is te bekijken via Netflix.

World War Z (2013)

Een pandemie heeft de wereld in zijn greep en een virus zorgt ervoor dat mensen in zombies veranderen. Gerry Lane (Brad Pitt) werkt voor de overheid en hij wordt gevraagd om mee een oplossing te zoeken. Lane moet daarnaast ook zijn gezin proberen te beschermen.

Hij trekt de wereld rond om de bron van het virus te zoeken en er is ook nood aan een vaccin. Een strijd tegen de tijd, die voor zeer veel problemen zorgt. De film kreeg goede kritieken en er was zelfs sprake van een tweede, maar tot op heden komt er nog geen vervolg op 'World War Z'.

Films

Bekijk alles
Top