Oefentopschutter 1B: wie deed de netten al het vaakst trillen in de oefenduels?

Sport | Net zoals vorig seizoen houden we ook in deze - toch wel gehavende - voorbereidingsperiode bij welke spelers het best bij schot zijn. Covid-19 zorgde ervoor dat er heel wat traditionele oefenduels tegen lokale teams niet konden doorgaan waardoor er gewoon minder wedstrijden op de kalender staan, maar toch willen we u deze ludieke topschutterslijst niet onthouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ludiek omdat de titel van oefentopschutter natuurlijk geen enkel belang heeft, omdat niet iedereen evenveel duels speelt én omdat ook de waardemeter van de tegenstanders niet te vergelijken valt. Desalniettemin zorgt het toch voor een klein beetje strijd in deze competitieluwe tijden.

OH Leuven speelde al veruit het meeste oefenduels en het valt dan ook niet te verbazen dat de onvermijdelijke Thomas Henry bovenaan de oefentopschutterslijst staat. De Fransman liet de voorbije weken zien dat hij zijn neus voor goals nog niet verloren heeft en trof al 3x raak.

De topschutter van het voorbije seizoen wordt op de hielen gezeten door een gevarieerd trio: een jongen die wacht op de doorbraak, een nieuwe sluipschutter én een tester...

Ambroise Ghobo trof afgelopen weekend 2x raak voor Westerlo terwijl Deniz Undav in twee oefenduels van Union de netten vond. Eerstgenoemde hoopt op de grote doorbraak in het komende seizoen, de tweede moet het doelpuntenprobleem van Union oplossen. Het duo wordt voorlopig geflankeerd door Nzuzi; een testspeler van RWDM. Afwachten of hij er de volgende keer ook weer bij zal zijn.

O ja, vorig jaar ontpopte Anel Hajric zich tot oefentopschutter. De Bosniër was toen aanvankelijk ook testspeler bij Sporting Lokeren. Door zijn vele goals kreeg hij een contract, maar de spits kon tijdens de competitie de verwachtingen niet inlossen. Hajric speelt na een bewogen jaar op Daknam nu voor Zeljeznicar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top