Street Fighter: Takamura kwalificeert zich als (West-)Europees kampioen voor Capcom Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze Belgische goudklomp op Street Fighter heeft dit weekend zwaar uitgehaald door de (West-)Europese qualifiers te winnen. Dankzij dit succes is hij een van de eersten die zich kwalificeert voor de Capcom Cup, waar slechts een kransje toppers aan zal deelnemen.

Hij was natuurlijk een van de titelkandidaten, maar de prestatie van Rabie “Takamura” Houmaid was nog ongelofelijker dan we ons hadden kunnen voorstellen. Van zaterdag tot en met zondag streden de beste spelers van de fighting game online om de kwalificatie voor de volgende Capcom Cup. Ter herinnering, als gevolg van de wereldwijde pandemie had de Japanse reus, eigenaar van de Street Fighter-game, besloten om een online kwalificatiecircuit te organiseren.

© Capcom

In deze eerste etappe had onze vertegenwoordiger veel werk voor de boeg om de titel en de kwalificatie in de wacht te slepen! 220 deelnemers stonden namelijk aan de start van de tweedaagse marathon. In groep B liet Takamura niets aan het toeval over, met slechts één verloren ronde in vier confrontaties. Als winnaar van zijn groep ging de deur van de Europese top 16 voor hem open.

Tegenover Ryan Hart, winnaar van groep 4, beefde onze Belgische vechter niet met een 2-1-overwinning. Die overwinning leidde hem rechtstreeks naar de laatste fase met de acht beste spelers uit het zonegebied.

De slotfase begon zwaar met met een clash tegen ProblemX, de winnaar van de EVO 2018. Maar deze ontmoeting ging door in een BO5 en Takamura toonde zijn zeer goede vorm met een duidelijke overwinning: 3-0!

Vervolgens was het tijd voor de finale van de winner bracket! Het duel met de Brit Hurricane werd heel wat spannender. Maar solide van start tot finish won Takamura met 3-2 en kreeg hij het recht om de grote finale te spelen. In die grote finale nam Takamura het opnieuw op tegen Hurricane, die de finale van de loser bracket met 3-1 had gewonnen van ProblemX. Hurricane kreeg de kans om revanche te nemen.

De twee spelers boden ons opnieuw een prachtig duel aan. Maar met zijn karakter Akuma sloot Takamura de vijfde ronde al winnend af na een ongelofelijke reeks die zijn tegenstander geen enkele kans liet. Takamura won met 3-2 en haalde een Europese titel en vooral een rechtstreeks ticket voor de felbegeerde Capcom Cup binnen!

Takamura’s concurrenten zullen zich kunnen troosten met een tweede kwalificatiemogelijkheid, die zal plaatsvinden op 10 en 11 oktober. Rabie zal van het spektakel kunnen genieten met de voldoening dat hij zijn plicht reeds vervuld heeft!

© Vexanie

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top