Niet te missen op tv (20 juli - 26 juli): deze 4 programma’s zijn wél de moeite waard

Wat hebben het weer en televisie gemeen? Simpel: dat er mensen zijn die altijd klagen over wat de weergoden of televisiebonzen in petto hebben.

Maar weer of geen weer: voor wie het glas halfvol is, zijn er steevast zonnestralen te bespeuren in de zendschema’s.

Niet lullen, maar poetsen

Louisa & Rowan zijn terug op de buis bij TLC! In de nieuwe serie ‘Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen’ steekt het bekendste transgenderkoppel van Nederland de handen uit de mouwen. Soppen, stoffen en poetsen: schoonmaken zit in hun DNA en Louisa doet niets liever.

Met liefde trekken ze dan ook het land door om met hun schoonmaakskills vieze huizen weer brandschoon te maken. Ze ontmoeten bewoners die vanwege uiteenlopende redenen niet meer in staat zijn om hun huis schoon te maken, laat staan te houden.

In de eerste aflevering bezoeken Louisa & Rowan de 27-jarige Mandy, haar 41-jarige vriend Pieter en hun 4-jarige zoontje. Het is een drukke boel thuis, want het gezin heeft ook twee katten, een herderpup en een terrarium met reuzenslakken.

Mandy is net zoals Louisa opgegroeid in een woonwagenkamp en had vroeger ook een ‘kuisziekte’. Ze werkte zelfs als schoonmaakster. Maar wegens haar ADHD en andere omstandigheden ontbreekt het haar nu aan orde en reinheid. Louisa & Rowan willen alles weer op orde te krijgen.

Bekijk ‘Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen’ op donderdag 23 juli om 20u30 op TLC of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Met geslepen messen

Jason Atherton is een naam die een belletje doet rinkelen in de culinaire wereld. De Britse chef-kok is eigenaar van maar liefst achttien restaurants en bars, verspreid over zeven verschillende landen. Zijn kookkunsten leverden hem al vier Michelinsterren op.

Voor de realityreeks ‘The Chefs’ Brigade’ stoomt hij een team van tien ambitieuze, maar onervaren koks — uit pubs, cafés en cateringzaken — klaar om te concurreren met de beste restaurants in Europa.

Tijdens een culinaire ontdekkingsreis dompelt Jason Atherton de wannabe’s onder in de plaatselijke eetculturen. Na een spoedcursus haute cuisine moeten de koks hun opgedane kennis demonstreren tijdens een duel waarbij ze het opnemen tegen lokaal kooktalent.

Bekijk ‘The Chefs’ Brigade’ op vrijdag 24 juli om 18u15 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Quarantaineklassieker

Covid-19 is dramatisch genoeg, maar het kan altijd nog erger: in de sciencefictionthriller ‘12 Monkeys’ uit 1995 roeit een virus vrijwel de hele mensheid uit. De plot? In 1996 wordt 99% van de wereldbevolking uitgeroeid door een dodelijke pandemie. In 2035 leiden zij die het overleefden een ondergronds bestaan, terwijl wilde dieren de aarde overheersen. Een groep geleerden wil de oorsprong van het virus ontdekken en laat sociopaat James Cole (Bruce Willis) tijdreizen naar het jaar des onheils. Doel is het virus te lokaliseren voordat het muteert. Maar Cole belandt per ongeluk in 1990, zes jaar te vroeg dus. Hij wordt gearresteerd en opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis…

‘12 Monkeys’ is een film van de excentrieke regisseur Terry Gilliam, bekend van producties als ‘Brazil’, ‘The Adventures of Baron Munchausen’ en ‘The Fisher King’. De film biedt een niet altijd realistisch, maar toch beklijvend beeld van een mogelijke toekomst, en laat je intussen nadenken over thema’s als het noodlot, herinneringen en de vraag wat het leven de moeite waard maakt.

Bekijk ‘12 Monkeys’ op vrijdag 24 juli om 21u00 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Een intiem portret

‘Raghu Rai. An Unframed Portrait’ is een intiem portret over de gepassioneerde Magnum-fotograaf Raghu Rai, de vader van de Indiase fotografie, gezien door de ogen van zijn even ambitieuze dochter, filmmaakster Avani Rai. Vijftig jaar lang legt Rai al verhalen van India vast met zijn camera. Zijn foto’s tonen een grote mate van persoonlijke betrokkenheid en geven inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen van hedendaags India. Zijn wereldberoemde foto’s behelzen politieke conflicten, de giframp met Bhopal tot de slachtoffers dertig jaar later alsook momenten uit het dagelijks leven van mensen en indringende portretten van India Gandhi, Moeder Theresa en de Dalai Lama met wie hij jarenlang vriendschappen onderhield.

In de film reizen vader en dochter af naar de deelstaat Kashmir, decennialang een brandhaard van conflict en geweld, een plek waar Raghu Rai zich diep mee verbonden voelt. Onderweg wordt de complexe relatie tussen vader en dochter zichtbaar. Hij geeft haar aanwijzingen over kaders en standpunten, maar ook over spiritualiteit, die volgens hem onlosmakelijk verbonden is met zijn werk.

Bekijk ‘De Boeddhistische Blik: Raghu Rai’ op zondag 26 juli om 20u20 op NPO 2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top