One day, one goal: Diego Forlán schittert op WK 2010

Voetbal | Tien jaar geleden vond het WK plaats in Zuid-Afrika. Uruguay was er één van de grote verrassingen en Diego Forlán schitterde op het wereldkampioenschap. Proximus Pickx neemt je even terug mee in de tijd met de partij tussen Uruguay en Duitsland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Uruguay pakte in een groep met Mexico (1-0), Frankrijk (0-0) en Zuid-Afrika (3-0) een knappe zeven op negen en Forlán trof twee keer raak. In de 1/8ste finales ging Zuid-Korea (2-1) voor de bijl en in de 1/4e finales was Ghana (1-1 en 4-2 na strafschoppen) het slachtoffer. In de halve finale stopte Nederland Uruguay, door met 3-2 te winnen. Spanje werd uiteindelijk wereldkampioen.

Beste speler van het WK 2010

Uruguay nam het in de troostfinale op tegen Duitsland en verloor met 2-3. Bij een 1-1-tussenstand zette Egidio Arévalo zich door via de rechterflank en hij bracht de bal voor doel. Forlán stond op de rand van het strafschopgebied en nam de bal in één tijd op de slof. Die belandde, via één stuit op de grond, onhoudbaar tegen de touwen. Dat was echter niet genoeg voor de zege.

Forlán mocht wel terugblikken op een fantastisch WK en scoorde vijf doelpunten, net als Thomas Müller, David Villa en Wesley Sneijder. Müller werd uitgeroepen tot topschutter van het toernooi, aangezien hij ook drie assists leverde. Forlán werd wel uitgeroepen tot ‘Beste Speler van het WK 2010’ en werd ook opgenomen in het ‘Beste Elftal van het WK 2010’.

Manager bij Peñarol

Forlán was op dat moment 31 jaar en een absolute sterkhouder bij Atlético Madrid, waar hij zijn beste periode kende. Met de club won hij de Europa League en de Europese Super Cup. In 2011 verliet hij Madrid en trok hij naar Internazionale, maar dat was geen succes. De beste jaren van Forlán lagen stilaan achter hem en de voormalige aanvaller van Manchester United en Villarreal bolde nog enkele jaren uit.

Hij voetbalde na zijn passage in Milaan nog in Brazilië (Internacional), Japan (Cerezo Osaka), Uruguay (Peñarol), India (Mumbai City) en sloot af in Hong Kong (Kitchee Sports Club). Op 40-jarige leeftijd hing de aanvaller de schoenen aan de haak. Sinds december 2019 is de Uruguayaan actief als hoofdtrainer van Peñarol.

Ben je een liefhebber van deze reeks? Herbeleef de dag dat Adnan Januzaj bij zijn eerste basisplaats twee keer scoorde voor Man Utd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top