Seraing heeft geen verhaal tegen FC Metz; Mikautadze scoort wel fraaie eerredder

Sport | In de schaduw van PSG - Waasland-Beveren oefende RFC Seraing vrijdagavond ook tegen een Ligue 1-club. Les Metallos oefenden tegen zusterclub FC Metz en brachten het er resultaatgewijs wel ietsje beter van af dan de Oostvlamingen in Parijs. Eindstand in Metz: 4-1.

Coach Emilio Ferrera stuurde voor de eerste oefenpot van zijn team vier nieuwkomers (Dietsch, Mikautadze, Bernier en Lahssaini) mee het veld op in zijn basisploeg, maar de Luikenaars keken bij de rust toch al tegen een 3-0 achterstand aan. Nochtans hadden Stevance, Mikautadze én Lahssani ook kansen gekregen op een doelpuntje.

Na de pauze verging het Seraing wel beter en dat resulteerde in de 65e minuut in een mooie eerredder van Mikautadze (huurling van Metz). De Fransman krulde een vrijschop mooi in het hoekje en toonde zo dat hij op die manier wel eens een extra wapen kan zijn bij de stilstaande fases. Metz scoorde een kwartier voor tijd nog wel een keertje tegen wat voor een duidelijke 4-1 eindstand zorgde.

Het verslag van PSG - Waasland-Beveren vindt u hier.