Binnenkort op Netflix: de documentaire L’incompris over Nicolas Anelka

Netflix heeft een eerste teaser gelost over “Nicolas Anelka: L’incompris”. Deze documentaire over de voormalige Franse spits zal op 5 augustus verschijnen op het streamingplatform.

“Iedereen kent zijn naam, weinigen kennen Anelka door en door.” Met deze zin probeert Netflix het publiek warm te maken voor de documentaire over de Fransman. Anelka bleek doorheen zijn carrière een speler vol met raadsels te zijn. Dat weerhield hem niet voor topclubs als PSG, Arsenal, Real Madrid en Chelsea te voetballen.

In de docu, die zo’n 90 minuten duurt, vertellen diverse personen over hun ervaringen die ze hebben met Anelka. “Voor mij is hij een van de grootste aanvallers in de voetbalgeschiedenis”, getuigt Thierry Henry. Ook onder meer Didier Drogba en landgenoten als Patrice Evra, Emmanuel Petit en Arsène Wenger komen aan het woord. “Nico is een eerlijke, loyale man met een gematigd karakter”, zijn de woorden van zijn voormalige coach bij Arsenal. Het staat in schril contrast met het onuitstaanbare imago dat Anelka heeft.

Antwoorden op Knysna-affaire

Anelka kende een carrière met vele hoogtes. Zo won de spits met Frankrijk Euro 2000 en prijken er ook twee Champions League-eindzeges op zijn palmares.

Een dieptepunt bereikte hij echter op het WK van 2010. Na een confrontatie met bondscoach Raymond Domenech kwam de Franse nationale ploeg in opspraak doordat het team in staking ging, nadat Domenech Anelka had uitgesloten na beledigingen aan het adres van de bondscoach. De zaak ging door het leven als de Knysna-affaire, naar de Zuid-Afrikaanse plaats waar de Fransen toen verbleven. De affaire werd een ware staatszaak die zelfs tot bij toenmalig president Nicolas Sarkozy belandde.

Anelka heeft nu beloofd dat hij de hele waarheid over de zaak uit de doeken zal doen in de documentaire.

Bekijk Nicolas Anelka: L’Incompris vanaf 5 augustus op Netlfix.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top