Vorige week kondigde Union Sint-Gillis aan dat het Anthony Moris en Loïc Lapoussin liet meetrainen omdat er nog steeds heel wat onduidelijkheid is rond de toekomst van hun club Excelsior Virton. Dinsdag maakte de club bekend dat ook Guillaume François toegevoegd wordt aan de groep.
Het trio zit - samen met nog heel wat andere spelers - in een vechtscheiding verwikkeld met Excelsior Virton. De club wil alle spelers aan hun contract houden, maar heel wat jongens zijn de onzekere situatie én het gebrek aan communicatie helemaal beu.

Union wil de spelers wél de omkadering geven die ze nodig hebben om zich professioneel voor te bereiden op het nieuwe seizoen en laat nu dus ook een derde Virtonees toe op training. Of die toevoegingen zullen resulteren in een transfer valt nog af te wachten. Lapoussin maakte alvast wel zijn opwachting in de oefenpot van Union tegen Crossing Schaerbeek.

Eind deze maand moet Virton op 26 juli nog de veelbesproken inhaalwedstrijd spelen tegen Beerschot VA. Niemand weet voorlopig met welke ploeg én onder welke omstandigheden dat zal zijn.