Valorant: Belg davidp wint Vitality European Open

Door Proximus

Deel dit nieuws

David “davidp” Prins en zijn teamgenoten van G2 Esports wonnen de Vitality European Open, opnieuw een geweldige prestatie voor de Belg die lijkt open te bloeien op Valorant.

De spelers van G2 Esports engageerden zich in een heuse marathon. Het werd een lange reis voor een van onze beste vertegenwoordigers op de nieuwe game van Riot Games, want bijna 256 teams streden om de kroon in deze eerste competitie georganiseerd door Team Vitality op Valorant.

Na een succesvolle kwalificatiecampagne werkte davidp met zijn teamgenoten de groepsfase af in poule A. In de groepswedstrijden bevestigde G2 Esports zijn uitstekende vorm en bombardeerde het zichzelf tot titelfavoriet. Ondanks een kleine rilling op de allereerste map van de dag (Bind) tegen FABRIKEN, stapelde G2 vervolgens de overwinningen op. Op zijn kleine wolk eindigde het “G2 Army” als eerste in zijn groep met drie overwinningen in evenveel wedstrijden en slechts één toegegeven map.

© Liquipedia

Eenmaal gekwalificeerd voor de play-offs, moesten de G2-spelers nog minstens twee wedstrijden winnen om hun plaats in de finale veilig te stellen. De kleinste nederlaag zou hen automatisch naar de lower bracket sturen alvorens een eventuele eliminatie definitief werd. Afgelopen zondag zetten ze hun weg verder in een BO3 tegen PartyParrots, de tweede uit groep B. Net als op vrijdag verloor G2 zijn eerste map, een tegenslag die hen wakker schudde waardoor ze de twee daaropvolgende rondes wonnen. Eindscore 2-1.

De finale van de winner bracket leek op papier veel ingewikkelder. David’s teamgenoten stonden namelijk tegenover Prodigy, maar wonnen zonder enige aarzeling met een solide 2-0. Het enige wat ze vervolgens nog moesten doen, was wachten op de uitslag van de lower bracket-finale om te weten te komen met wie ze zouden strijden voor de eerste plaats en de €10.000.

Uiteindelijk schonken de Prodigy-spelers zich een kans op revanche tegen G2, na een moeizame 2-1-overwinning tegen FABRIKEN. De twee teams ontmoetten elkaar weer voor een laatste confrontatie die nauwlettend gevolgd werd, zeker door het management van Vitality, dat niet nalaat om de beste spelers van de competitie te observeren. Wie weet maken zij ooit deel uit van het toekomstige Valorant-team!

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar opnieuw verloren davidp en co de openingsmanche, 7-13 op Haven. Het vervolg van de finale verliep echter vlotter met twee briljante overwinningen, 13-4 op Ascent en 13-8 op Split. Voeg daar de bonus van een gewonnen game als winnaar van de winner bracket aan toe en je krijgt de score van 3-1 in het voordeel van G2 Esports. Onze Belgische speler kon zijn geluk niet op en liet dat ook merken op de sociale media.

© G2 Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top