FIFA Play x Unite 2020: hier vind je alle informatie!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vanaf deze maandag nemen België en onze eDevils deel aan het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Aangezien er in juli geen Europees kampioenschap plaatsvindt, is dit een gelegenheid om eens te supporteren voor andere spelers die de kleuren van België of een ander Europees land verdedigen.

Dit is eigenlijk het tweede “Stay And Play”-toernooi dat we kunnen volgen. Deze keer is de competitie niet een strijd tussen clubs, maar tussen landen met FIFA-professionals die hun land van oorsprong vertegenwoordigen.

De beslissing om slecht acht Europese landen te laten deelnemen aan dit toernooi is vooral gebaseerd op het voorkomen van verbindingsproblemen en tijdsverschillen tussen de verschillende spelers.

De acht deelnemende landen zijn Engeland, Zwitserland, Duitsland, Polen, Italië, Zweden, Portugal en natuurlijk België. Elk land telt twee vertegenwoordigers, één op PS4 en één op Xbox.

De twee eDevils die voor dit toernooi werden geselecteerd zijn niemand minder dan Stefano Pinna, die we niet meer hoeven voor te stellen (Frans kampioen 2020 op PS4 met LOSC en wereldkampioen PS4 in 2018) en Geoffrey Meghoe, die we tijdens de Proximus ePro League in het shirt van Zulte Waregem aan het werk zagen.

De competitie gaat door op de FIFA 20 Ultimate Team-modus en de deelnemers moeten hun teams samenstellen met spelers uit eigen land. Omdat niet elk land evenveel spelers heeft op Ultimate Team zal er voor aanvang van de wedstrijden een totaalscore voor het team worden bepaald door de spelers.

De acht deelnemende landen zijn verdeeld in twee groepen van vier. De competitie begint met een mini-toernooi in elke groep. De vier teams in elke groep nemen het twee keer tegen elkaar op. Aan het einde van dit eerste deel vindt een ontmoeting plaats tussen de twee landen met de meeste punten en een duel tussen de twee landen met de minste punten.

De winnaar van de wedstrijd tussen de 1e en de 2e gaat rechtstreeks door naar de finale van zijn groep, terwijl de verliezer van diezelfde wedstrijd het opneemt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de 3e en de 4e (loser bracket). Deze wedstrijd zal de 2de finalist bepalen. In dit systeem zal elke wedstrijd felbevochten worden.

Groep 1, bestaande uit Engeland, Polen, Duitsland en Zwitserland, werkte reeds vorige week (6-10/07) zijn toernooi af. De winnaar van de groep is niemand minder dan Polen, dat het zal opnemen tegen de winnaar van de groep van België.

Ons land moet in zijn groep voetballen tegen Italië, Zweden en Portugal. Maandag om 18u nemen de eDevils het op tegen Portugal. Een uurtje later gaat Zweden vs België door en om 20u treffen onze spelers Italië.

Dinsdag 14 juli staan de terugwedstrijden op het programma: België vs Italië om 18u, België vs Zweden om 19u en Portugal vs België om 20u.

Afhankelijk van de resultaten zullen we onze eDevils opnieuw kunnen aanmoedigen op 20 juli en hopelijk op 21 juli voor de groepsfinale. De grote toernooifinale tussen de winnaar van groep 1 en de winnaar van groep 2 vindt plaats op 22 juli om 20u.

Alle matchen zijn uiteraard live te volgen op het Twitch-kanaal van Proximus eSports en op Pickx.be.

Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Xavier Izzi en Jason De Villers, twee commentatoren die je al aan het werk kon horen tijdens de Proximus ePro League.

 


© Play x Unite

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top